Μενού
mitsotakis - androylakis
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης | Glomex - OPEN
  • Α-
  • Α+

Στη Βουλή μετά και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου συναντήθηκαν για πρώτη φορά Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης μετά και τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής σε συνέντευξή του, όπου και έκανε λόγο ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Οι δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος ανέφερε ότι δε θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησαν σε έναν «πόλεμο ανακοινώσεων» μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το κλίμα μεταξύ των δύο αρχηγών είναι ψυχρό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου έδωσαν το παρών και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης δεν αντάλλαξαν κουβέντα και ήταν σαν «δύο ξένοι στο ίδιο δωμάτιο». Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής είχε εξαπολύσει επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι τον παρακολουθούσε.

Ανάλογη επίθεση είχε εξαπολύσει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και ανέφερε ότι πώς μπορεί το «θύμα να επισκεφθεί τον θύτη του». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από πλευράς του, είχε πει ότι δε γνώριζε ότι παρακολουθούνταν ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το παρασκήνιο με τον πρωθυπουργό άγνωστο Χ 

Το παρασκήνιο της τωρινής κόντρας μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη τοποθετείται χρονικά την περασμένη Τετάρτη (22/2) όταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη μίλησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκιαγράφησε το πρόσωπο που θα προτείνει ως Πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, δηλώνοντας πως αυτός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, εμμένοντας στην άρνησή του να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για θεσμική ασέβεια. «Η θέση του κυρίου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική» είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Λέει ψηφίστε με αλλά ο πρωθυπουργός θα είναι ο "άγνωστος Χ". Καλεί να τον ψηφίσουν αλλά για το ουσιαστικό αυτό ζήτημα λέει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένας "άγνωστος Χ". Η θέση αυτή δεν συνιστά πρόκληση μόνο στην κοινή λογική αλλά και στη δημοκρατική τάξη με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα διαλέξουν και πρωθυπουργό» συνέχισε ο κ. Οικονόμου.

«Ο κ. Ανδρουλάκης μας έχει συνηθίσει σε επιδερμική προσέγγιση και ασάφεια. Το μόνο καθαρό είναι η νοσταλγία της ρητορικής της δεκαετίας του '80. Δεν μπορεί για το θέμα αυτό να παραπέμπει στον "άγνωστο Χ". Εκτός αν το κόμμα του αναζητά απλά την ψήφο διαμαρτυρίας ή αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει την προειλημμένη απόφαση που έχει στο μυαλό του η διασταύρωση στην αρχή και η συμπόρευση στη συνέχεια με τον κ. Τσίπρα στο πλαίσιο, όπως λένε, της προοδευτικής διακυβέρνησης» είπε ακόμα ο κ. Οικονόμου. «Το ψηφίστε με και πρωθυπουργός ο "άγνωστος Χ" δεν συνιστά σοβαρή θέση» κατέληξε για το θέμα ο Γιάννης Οικονόμου.