Μενού
tsipras-tilos
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Τήλο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε χθες στην Τήλο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη 25η Μαρτίου του 1821. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί είχε επαφές με κατοίκους του νησιού, με στρατιώτες, αλλά και με μαθητές που φοιτούν στο ομώνυμο σχολείο του νησιού. Μάλιστα, με ορισμένους εξ αυτών είχε μία διασκεδαστική συζήτηση γύρω από το ζήτημα των ομάδων και το ποιες (σ.σ. ομάδες) υποστηρίζουν οι μαθητές στο νησί της Τήλου.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε την… κλασική ερώτηση για κάθε πιτσιρικά «Τι ομάδα είσαι;» για να πάρει την απάντηση «ΑΕΚ», από μία σειρά από αυτούς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε έτσι «Όλοι ΑΕΚτζήδες είστε εδώ;» και… ξεσήκωσε τα πλήθη. «Οχι, εμείς είμαστε Πανάθα», πετάχτηκαν για να απαντήσουν κάποια από τα παιδιά, σε μία ωραία φίλαθλη στιγμή στην επίσκεψη του Τσίπρα στην Τήλο.

Μαθητής εξήγησε στον Τσίπρα γιατί η Ελλάδα «παρακμάζει»

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Τσίπρας συνομίλησε και με έναν μαθητή, ο οποίος... εν ολίγοις του εξήγησε γιατί μία χώρα καταρρέει, βασιζόμενος μάλιστα και σε ιστορικά στοιχεία. Τον διάλογο κατέγραψαν κάμερες και αναρτήθηκε και στον προσωπικό λογαριασμό του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Στο βίντεο που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας, στο TikTok, φαίνεται να συνομιλεί με τον μικρό Θανάση και ο μαθητής του λέει: «Οπως είδαμε και στην παλαιά ιστορία της χώρας, η χώρα προόδευσε όταν στηρίζονταν οι αδύναμοι και οι φτωχοί με αποτέλεσμα να ανθίζει το εμπόριο, η γεωργία κ.α. Ενώ στην Κωνσταντινούπολη που πήραν το μέρος των δυνατών και των πλουσίων, άρχιζε να παρακμάζει. Οπότε λογικά, η χώρα μας παρακμάζει μάλλον για τους ίδιους παράγοντες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμφώνησε, λέγοντας μάλιστα «Θανάση, είσαι πολύ δυνατός.