Μενού
tsipras
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Βουλή για την ψήφιση των μέτρων για την στήριξη των οικογενειών των 57 νεκρών και των δεκάδων τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης και κατηγορώντας την ότι δεν σέβεται τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος κι ότι ψηφίζει σήμερα «μόλις 21 άρθρα για τα Τέμπη, ενώ τα υπόλοιπα 111 είναι ετερόκλητες διατάξεις διαφόρων υπουργείων κι αποτελούν εξυπηρετήσεις των υπουργείων λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές».

Αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αντικατοπτρίζει 4 χρόνια διακυβέρνησης σε μια στιγμή. Τέσσερα χρόνια η μία κρίση μετά την άλλη, έχουμε κυβέρνηση που βαφτίζει τις μεγάλες πληγές στο σώμα της κοινωνίας, ως αναπότρεπτες, ως εισαγόμενες, κι ακόμα τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας ως θυσία Για ποιον θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι; Και για ποιον είναι ευκαιρία οι κρίσεις; Για να αυγατίσουν οι λίγοι και για τα ρουσφέτια».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν κάναμε το δυστύχημα αρένα αντιπαράθεσης, αλλά αναλάβαμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Και τώρα παρεμβαίνουμε για να γίνει η οργή, δύναμη ευθύνης και δημιουργίας».

Ακολούθως έβαλλε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη διερωτώμενος αν «δεν ήξερε ότι ο ανιψιός του έφτιαξε παραμάγαζο στο Μαξίμου και παρακολουθούσε τη... μισή χώρα, ότι η η υπουργός του έβαλε επικεφαλής του εθνικού θεάτρου τον Λιγνάδη, ότι ο υπουργός του είχε αφήσει έναν σιδηρόδρομο ρημαγμένο».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του, έκανε λόγο για μια «κυβέρνηση που επιλέγει τη συγκάλυψη και έναν πρωθυπουργό με φόβο, ο οποίος γεμίζει με φόβο κι ανασφάλεια όλη την κοινωνία« καθώς «προετοιμάζει νέες τραγωδίες κι απόπειρες συγκάλυψης».

Αναρωτήθηκε «σε τι αποσκοπεί η σπουδή του ίδιου, κι ενώ είχε ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, να βάλει τριμελή επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη. Πού έχει ακουστεί να φτιάξει επιτροπή αυτός που ελέγχεται για να τον ελέγξει;» και πρόσθεσε: «Δεν ντραπήκατε να στήσετε σόου με την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, κι ο υπάλληλος διέψευσε κι εξευτέλισε τον ίδιο τον υπουργό. Ξηλώσατε τον πρόεδρο του ΟΣΕ και βάλατε αυτόν που ήταν σύμβουλος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης...».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους πολίτες ζήτησε να καταψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και να δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα του.