Μενού
francesco giorgi-eva-kaili
Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι | NDP
  • Α-
  • Α+

Με ηλεκτρονική επιτήρηση στο σπίτι θα συνεχίσει να κρατείται ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποτελούσε το δεξί χέρι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και κατηγορείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, Qatar Gate. Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, παρατείνεται για δύο μήνες η προφυλάκισή του μετά και την απόφαση των Αρχών του Βελγίου. Υπενθυμίζεται πως ο Τζόρτζι αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου, καθώς φέρεται να συνεργάστηκε με τις Αρχές, όπου και παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και έτσι να εξασφαλίσει μία πιο ευνοϊκή μεταχείριση στην ερχόμενη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι ημέρες, αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ευρωβουλευτής και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μένουν σε διαφορετικά σπίτια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Τζόρτζι μένει πλέον σε ένα διαμέρισμα κοντά στο σπίτι της Εύας Καϊλή, και οι δυο τους μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά, ωστόσο, αν και δεν απαγορεύεται, φέρεται να μην έχουν συναντηθεί.

Εύα Καϊλή: «Μπορεί να μιλήσει με τον Τζόρτζι, αλλά όχι να τον δει»

Η Εύα Καϊλή «μπορεί να μιλήσει, αλλά όχι να δει τον Τζόρτζι», τόνισε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Σβεν Μαρί. Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσει να αφαιρεθεί το βραχιoλάκι. «Είχα την χαρά να ακούσω την κυρία Καΐλη αυτό το Σαββατοκύριακο όταν ήταν σπίτι. Μόλις έλαβε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου και είχαμε μια σύντομη συνομιλία για να δω πώς πήγαιναν τα πράγματα. Την πήρα τηλέφωνο το Σάββατο. Χάρηκα που κατάλαβα ότι ήταν ευτυχισμένη, σε κάθε περίπτωσξ που βρήκε το παιδί της».

Ο Σβεν Μαρί τόνισε ότι η Εύα Καΐλή δεν μπορεί να βγει και ότι ουσιαστικά βρίσκεται σε 24ωρη κράτηση στο σπίτι της. «Δεν είναι σαν την ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέρος της εκτέλεσης της ποινής, όταν είσαι ήδη καταδικασμένος, γιατί υπάρχουν άλλοι κανόνες, αλλά εδώ είναι ο κατ΄ οίκον περιορισμός», εξήγησε ο Σβεν Μαρί. «Για κάποιον που είναι μόνος είναι προφανώς εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει να κάνεις ψώνια, να βγεις με το παιδί. Όλα αυτά μπορεί να τα διαχειριστεί και αυτό είναι καλό», είπε ακόμα ο Βέλγος δικηγόρος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τονίζοντας ότι, δεν υπάρχει απαγόρευση αν θέλει να τον δει, ωστόσο, αυτό θα ήταν «δύσκολο, αφού και ο ίδιος βρίσκεται υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. «Μπορούν να έχουν επαφή τηλεφωνικά, αλλά όχι να βλέπει ο ένας τον άλλο με φυσική παρουσία», είπε ο Σβεν Μαρί.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της Εύας Καϊλή ο ίδιος είπε: «Η έρευνα θα συνεχιστεί. Εντός δύο μηνών η κυρία Καϊλή θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα του Προδικαστικού Συμβουλίου για να δει εάν το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα διατηρηθεί για άλλους δύο μήνες ή όχι. Στην αίθουσα του Συμβουλίου μπορούμε επίσης να ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιoλάκι και να ζητήσουμε την υπό όρους αποδέσμευση. Αυτή είναι μία πρωτοβουλία που θέλω να αναλάβω μέσα σε έναν μήνα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.