Μενού
papadopoulos-andreas
Ανδρέας Παπαδόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στον βόρειο τομέα της Αθήνας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε στο Reader για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τονίζοντας πως το κόμμα του «θα βάλει μπροστά το άλογο και πίσω το κάρο». Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι αν η χώρα οδηγηθεί και σε δεύτερες εκλογές, δεν θα είναι με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ.

Προερχόμενος από μία κεντροαριστερή οικογένεια, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έγινε δημοσιογράφος, ενώ η πιο ενεργή συμμετοχή του στην πολιτική ήρθε ως εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ. Τώρα, στη δεύτερη και πιο ενεργή προσπάθειά του στην πολιτική, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών.

«Για όσους προερχόμαστε από την ανανεωτική αριστερά, μετά το δυσάρεστο τέλος της ΔΗΜΑΡ, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μοναδική συνειδητή επιλογή», σημειώνει στο Reader ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και θεωρεί πως αν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αυξηθούν κατά 50% σε σχέση με το 2019 τότε θα σηματοδοτηθεί μία αφετηρία εξελίξεων στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ανδρέα Παπαδόπουλου στο Reader

Δημοσιογραφία, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, ξανά δημοσιογραφία και τώρα επιστρέφετε στην πολιτική ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Τι σας έκανε να μπείτε στη μάχη των εκλογών;

«Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ απολύτως αναγκαία για τη χώρα μια ισχυρή ευρωπαϊκή, σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Αυτό, δηλαδή, που είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Από εκεί και πέρα, πιστεύω βαθειά στη δύναμη της συμμετοχής και της ανάμειξης στα κοινά. Για όσους προερχόμαστε από την ανανεωτική αριστερά, μετά το δυσάρεστο τέλος της ΔΗΜΑΡ, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μοναδική συνειδητή επιλογή, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για όσους πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο, στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στην κοινωνική σύγκλιση».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα, ενώ φαίνεται ότι θα οδηγηθούμε και σε δεύτερες εκλογές. Το κόμμα σας είναι θετικό στις συζητήσεις συνεργασιών, αλλά με ποιον από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο «κοντά» το ΠΑΣΟΚ και πώς θα βρεθεί η λύση με έναν πρωθυπουργό «κοινής αποδοχής» που έχει ζητήσει ο κ. Ανδρουλάκης;

«Ξεκάθαρα σας λέω πως δεν έχουμε προνομιακούς συνομιλητές. Βεβαίως έχουμε κόμματα με τα οποία μας χωρίζει άβυσσος όπως είναι το κόμμα του κ. Βελόπουλου και κόμματα με τα οποία έχουμε στρατηγικές διαφορές όπως είναι το ΜεΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη.

Εμείς επιλέξαμε να βάλουμε μπροστά το άλογο και πίσω το κάρο. Το "άλογο" είναι τα προγραμματικά ζητήματα. Οι 12 θέσεις που παρουσίασε ο κ. Ανδρουλάκης είναι απολύτως ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες. 

Αν τα άλλα κόμματα δεν συμφωνήσουν και οδηγήσουν τη χώρα σε δεύτερες εκλογές να είστε βέβαιοι πως αυτό δεν θα γίνει με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ως προς τον πρωθυπουργό, το άρθρο 37 του Συντάγματος προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγεται ο πρωθυπουργός όταν γίνεται κυβέρνηση με παραπάνω από ένα κόμμα».

Ποιο ποσοστό θα ήταν επιτυχία για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και τι αλλάζει για το κόμμα σας αν τελικά πάμε στις δεύτερες κάλπες, καθώς εκεί θα ισχύει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής;»

«Το μέτρο σύγκρισης για όλα τα κόμματα είναι το ποσοστό που είχαν συγκεντρώσει στις εκλογές του 2019.

Το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει τότε 8,01%. Πιστεύω ότι μια αύξηση της τάξεως του 50% θα είναι μεγάλη επιτυχία και αφετηρία εξελίξεων την επόμενη μέρα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς».

«Δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά στην υπόθεση Καϊλή, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τον κ. Ανδρουλάκη»

Το ΠΑΣΟΚ είχε να αντιμετωπίσει πρόσφατα και το θέμα της Εύας Καϊλή με την υπόθεση για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ευρωβουλή. Έχοντας επαφή με ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τι αντίκτυπο πιστεύετε πως είχε στο κόμμα;

«Το ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν πληγώθηκε από συμπεριφορές στελεχών του. Έχει γίνει, ωστόσο, μια τεράστια προσπάθεια αυτοκάθαρσης, αν κρίνει κανείς και από όλα τα νέα στελέχη που έχουν βγει στο προσκήνιο τόσο επί των ημερών της Φώφης Γεννηματά όσο και επί των ημερών του Νίκου Ανδρουλάκη

Η υπόθεση της κυρίας Καϊλή αντιμετωπίστηκε άμεσα από τον κ. Ανδρουλάκη με τη διαγραφή της με το που έγινε γνωστή η εμπλοκή της. 

Επί του θέματος δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά, ούτε μπορεί η συμπεριφορά οποιουδήποτε στελέχους να χαρακτηρίσει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο. Βεβαίως, ας περιμένουμε και την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης πριν "καταδικάσουμε" τον οποιοδήποτε άνθρωπο».

Ως υποψήφιος στον Βόρειο τομέα της Αθήνας, τι λέτε στους πολίτες για τον λόγο που πρέπει να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ αλλά και εσάς;

«Οι λόγοι που έχουν να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι πολλοί. Οι παλαιότεροι να κρίνουν και να συγκρίνουν πώς ήταν οι ζωές τους όταν είχε το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. 

Να θυμηθούν πως όλες οι μεγάλες αλλαγές σε θεσμικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο φέρουν τη σφραγίδα του. Να αξιολογήσουν την υπεύθυνη στάση του κόμματος τα χρόνια της κρίσης. Και να εμπιστευτούν τη νέα προσπάθεια που γίνεται με επικεφαλής τον κ. Ανδρουλάκη για να ξαναγίνει η παράταξη μεγάλη και να πάρει τη θέση που της ανήκει. 

Αναφορικά με τη δική μου υποψηφιότητα, να αξιολογήσουν την ιδεολογική συνέπεια, τη δημόσια παρουσία, τις θέσεις που έχω πάρει αυτά τα χρόνια που έχω δημόσιο λόγο και να κρίνουν αν αξίζω την ψήφο τους».

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και αναλυτικοί οδηγοί για τους ψηφοφόρους στο reader.gr

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA