Μενού
ypex
ΥΠΕΞ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας έχει προκαλέσει η χθεσινοβραδινή σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη από Αλβανούς αστυνομικούς. Μάλιστα, σε συνέχεια της είδησης για τη σύλληψη του κ. Μπελέρη, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr, ασφαλίτες του Έντι Ράμα συνέλαβαν «δίχως αιτία» τον Φρέντι Μπελέρη με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος. Σε βίντεο που έχει αναρτήσει ο ιστότοπος, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του όταν εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες. Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

https://www.facebook.com/himara1/videos/613004010876499

Ο Μπελέρης οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της αστυνομίας στην Αυλώνα. Αλβανικά μέσα ανέφεραν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων. Νωρίτερα το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού για την πόλωση του κλίματος στη Χειμάρρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA