Μενού
alexis-tsipras
Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Μόνο αγάπη για τον Διονύση Σαββόπουλο, έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για τις δηλώσεις του γνωστού συνθέτη, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Μόνο θετικά έχω να σχολιάσω εγώ για τον Διονύση Σαββόπουλο, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική του άποψη και να την εκφράζει. Είναι δικαίωμά του να εκφέρει την άποψή του, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και να αλλάζει», τόνισε ο λέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινό Μας» του ΣΚΑΪ.

«Με κάποιους καλλιτέχνες αισθάνεσαι προδομένος κάποια στιγμή, ο Σαββόπουλος δεν έχει αλλάξει πολύ, ήταν υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν είναι φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον στηρίξει είναι δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη. Μόνο αγάπη για τον κ. Σαββόπουλο», είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφερόμενος στη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις, όταν εμφανίζεσαι με ένα συμβόλαιο να μην επιτρέπεις σε κανέναν να το αμφισβητήσει. Ανάσες θα δώσουμε στη μεσαία τάξη. Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος εκτός, ο Καραμανλής των Τεμπών εντός ψηφοδελτίων».

Σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε: «Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, έτσι οφείλει να τις βλέπει κάθε πολιτικός, δεν με τρομάζει η λαϊκή ετυμηγορία. Η επαφή με τον κόσμο γεμίζει έναν άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική , όταν είμαι κλεισμένος σε 4 τοίχους, εκεί δεν αντέχω. Επικοινωνείς με τον κόσμο και καταλαβαίνεις τι τον προβληματίζει. Μιλάω σε συγκεντρώσεις από στήθους, καταλαβαίνεις αν αυτό που λες κάνει γκελ, τεστάρεις τον πολιτικό σου λόγο».

«Με τον κ. Μητσοτάκη είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε φίλοι, αυτό που έχω πει είναι ότι είναι ένας πολιτικός που δείχνει, επειδή τα βρήκε λίγο πιο εύκολα στη ζωή του, χωρίς να λέω ότι δεν είναι ικανός άνθρωπος, είναι ότι έβγαλε αυτό που λέμε έλλειψη ενσυναίσθησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ότι το κράτος δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Κάποια βασικά όπως υγεία, παιδεία, το νερό που είναι δημόσιο αγαθό- δεν μπορείς να το ιδιωτικοποιήσεις. Είναι δημόσιο αγαθό. Πού να εστιάζω; Να λέω "τι γκόμενος είσαι εσύ;" στην Ελλάδα του '23 είναι πιο πολιτισμένη η αντιπαράθεση. Θυμάμαι τα πράσινα και τα γαλάζια καφενεία, δεν είμαστε σ' αυτό το σημείο. Μπορεί να είμαστε τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε πολιτικό πολιτισμό». 

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισήμανε: «Οι γυναίκες πρέπει να βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν, είπε ο κ.Τσίπρας, ερωτηθείς για τη βία σε βάρος των γυναικών. Τι γίνεται αφού μιλήσεις όμως;  Κάναμε κάποια πράγματα και συνέχισε και η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη. Φτιάξαμε στα αστυνομικά τμήματα γραφεία για να μπορούν να μιλήσουν οι γυναίκες, ήταν μια πρώτη σημαντική μεταρρύθμιση».

«Εισαγάγαμε στους ποινικούς κώδικες την έννοια να μην χρειάζεται απόδειξη του βιασμού, αλλά η μη συναίνεση του θύματος. Στο νομικό πλαίσιο η μετάφραση του όχι είναι είναι όχι. Δεν φτάνουν αυτά, πρέπει νομίζω να ενισχύσουμε τις δομές ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ασφάλεια. Είναι θέματα που θέλουν δουλειά», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον ανέφερε: «Και εσείς διαμορφώνετε την κοινή γνώμη με έναν τρόπο. Είναι σημαντικό να μιλήσεις στα παιδιά σου πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε έναν άλλο άνθρωπο, σε ένα κορίτσι. Είχαμε τα τελευταία χρόνια 54 γυναικοκτονίες. Τρομακτικό νούμερο, όταν λέγαμε ότι πρέπει να καθιερωθεί ο όρος, μας έλεγαν αριστερούληδες, είναι ένα βήμα όμως, να εισαχθεί νομικά ο όρος».

Για τους γάμους και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ο Αλέξης Τσίπρας ανάφερε: «Η ελληνική κοινωνία έχει κάνει πολλά βήματα. δεν μπορεί το κράτος να ορίζει ποιον θα αγαπάμε, βεβαίως είμαι υπέρ. Είμαι περήφανος που κάναμε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, είχαμε αντιδράσεις. Τώρα η κοινωνία το αποδέχθηκε ομαλά. προχωρήσαμε και στην αναγνώριση ταυτότητας φύλου, που αφορούσε μια πιο ειδική ομάδα πληθυσμού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το επόμενο βήμα μετά το σύμφωνο συμβίωσης θα είναι η αναγνώριση του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια. Εχουμε σχέδιο αναμόρφωσης όλου του οικογενειακού δικαίου και να βάλουμε μέσα και την τεκνοθεσία. Τα παιδιά χρειάζονται περιβάλλον αγάπης, ξέρω παιδιά που ζουν σε τέτοιο περιβάλλον και αυτό είναι το κρίσιμο. Ο κ. Μητσοτάκης λέει δεν είναι τώρα η ώρα». 

Αναφορικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εγώ θα λέω τα πιστεύω μου, ρόλος μου είναι να ανοίγω δρόμους και μυαλά. Πολύ σπέκουλα έχει πέσει. Υπάρχουν φασίστες, 600.000 άνθρωποι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, τους θεωρούμε όλους φασίστες; Η σύγκρουση της αριστεράς με τον φασισμό είναι βαθιά ιδεολογική. Πρέπει να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που κάποτε ψήφισαν Χρυσή Αυγή, που παρασύρθηκαν, το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ». 

«Η βία και το bullying στα σχολεία είναι πολύ σοβαρό φαινόμενο και πρέπει να μας προβληματίσει, δεν αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία, πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στο πρόγραμμα σπουδών ώστε στα παιδιά μας μάθουν να σέβονται τη διαφορετικότητα», ανέφερε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο ίδιος τόνισε για τους νέους ψηφοφόρους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν: «Να επικοινωνήσουμε με αυτή τη γενιά, να κατανοήσουμε ότι είναι η πρώτη γενιά που αισθάνεται ότι θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες. Στις νέες γενιές ακόμη και οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν μπροστά. Σα χώρα γερνάμε, σε μια δεκαετία θα έχουμε ξανά πρόβλημα με το ασφαλιστικό γιατί γερνάει ο πληθυσμός, οι νέοι σπουδάζουν εδώ και φεύγουν έξω. πρέπει να κάνουμε κάποιες τομές. Να δούμε το ζήτημα της κατοικίας και τις τουριστικές κατοικίες, να μπούνε φίλτρα». 

Για τις δομές φιλοξενίας παιδιών και την αποϊδρυματοποίηση: ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να γίνει, αλλά πρέπει να γίνει με σχέδιο. 

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/636283741685797/
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA