Μενού
pasok-androulakis-ekloges2023
Εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, ακόμη κι αν «της λείπουν δύο με τρεις έδρες προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση».

«Μία είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ την «επόμενη μέρα».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Ο αγώνας μου δεν έχει ταβάνι, αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων. Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;».

Στη συνέχεια έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ - και έφερε ως παράδειγμα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.