Μενού
kalpes-ekloges
Η κάλπη των εκλογών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα βήμα πριν την είσοδό της στη Βουλή ήταν το κόμμα «Νίκη» που ίδρυσε ο θεολόγος, Δημήτρης Νατσιός, το οποίο και κατέγραψε το ποσοστό του 2,92% στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τα υψηλότερα ποσοστά του κόμματος με τις 172.192 ψήφους καταγράφηκαν τόσο στη βόρεια Ελλάδα, όσο και σε ένα νησί των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες το μεγαλύτερο ποσοστό της το κατέγραψε στο χωριό Αγερσανί Νάξου, όπως και συμπτύχθηκε από το όνομα του Αγίου Αρσενίου, όπου και συγκέντρωσε συνολικά 80 ψήφους. Με αυτές τις ψήφους, που ήταν μία ανάσα από τις 100, το νεοϊδρυθέν κόμμα κατάφερε να ανέλθει στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς.

Εκλογές 2023: Πού και γιατί κατέγραψε υψηλά ποσοστά η «Νίκη»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το κόμμα «Νίκη» πήρε, συνολικά 2,24% στο εκλογικό κέντρο του Αγερσανίου, λόγω και του προεκλογικού αγώνα που είχε διεξάγει ένας αντιεμβολιαστής ιερέας στο νησί. Ανάλογα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσε και στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στην Α' Θεσσαλονίκης το κόμμα του Νατσιού συγκέντρωσε 4,57%, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης κατέγραψε ποσοστό της τάξης του 5,62%, εξαιτίας της παρουσίας του μοναστηριού του Αγίου Παϊσίου στη εκλογική περιφέρεια. Υπενθυμίζεται πως η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου, ήταν και αυτή υποψήφια με το κόμμα στις εκλογές, που έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Εκλογές 2023: Η σχέση του Νατσιού της «Νίκης» με την Πιερία και το Κιλκίς

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του Mega, το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού συγκέντρωσε το τεράστιο ποσοστό του 7,46% στην Πιερία, καθώς από εκεί είναι και ο τόπος καταγωγής του. Ανάλογα ήταν τα ποσοστά και στο Κιλκίς, τόπος καταγωγής του θεολόγου, όπου και κατέγραψε το ποσοστό του 5,27%.

Αντίστοιχα, στην Κορινθία το κόμμα για το οποίο η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει να οργανώσει «σχέδιο κλαδέματος» συγκέντρωσε 3,58% καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών.

Εκλογές 2023: Οι αντιεμβολιαστικές θέσεις της «Νίκης»

«Έλεγαν σεξουαλική τάχα μου τη διαπαιδαγώγηση, προώθηση της ομοφυλοφιλίας είναι. Προωθεί απροκάλυπτα την ομοφυλοφιλία, μην πω και την παιδεραστία», λέει σε βίντεο ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτριος Νατσιός. 

«Με τον σταυρό στο χέρι, το ακατανίκητο όπλο ο σταυρός του Κυρίου, έτσι θα προχωρήσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων. Μάλιστα ο κ. Νατσιός έφερε και παράδειγμα με... τράπερ και τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση κήρυξης πολέμου: «Ποιος μας λέει ότι ένας ψυχανώμαλος τράπερ δεν θα διαδώσει να κάνουμε μία δήλωση για να γλιτώσουμε τη στράτευση, ότι δεν είμαστε άνδρες αλλά είμαστε γυναίκες;».

Σε άρθρο που είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του κόμματος, αναφέρεται πως όσοι έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού απέκτησαν ένα είδος... μαγνητικού πεδίου με αποτέλεσμα να μαγνητίζονται επάνω τους μεταλλικά αντικείμενα. Αναφέρει χαρακτηριστικά άρθρο στην ιστοσελίδα: 

«Προσφάτως με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασθέντων, είτε εγγύς του σημείου της ένεσης, είτε σπανιότερα και σε πλέον απομακρυσμένο σημείο του σώματος. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το εμβόλιο, έλκεται (από τον πυθμένα του) και αναρτάται από μαγνήτη. Επί του παρόντος, οι εταιρείες παραγωγής των εμβολίων αυτών δεν έχουν δώσει πειστική απάντηση στα σχετικά ερωτήματα. Οι εμβολιασθέντες απαιτούν και αναμένουν απάντηση στο ερώτημα αυτό». 

Σύμφωνα με τον ALPHA, τον Απρίλιο του 2022 είχαν σταθεί στο πλευρό των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ήταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στην ιστοσελίδα φιλοξενούνται άρθρα ακόμα και για παρενέργειες των εμβολίων.

«Κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει για ιατρικές πράξεις, ούτε τίποτα. Αυτό σημαίνει Ορθοδοξία», έλεγε ο κ. Νατσιός. «Ως δάσκαλος όταν έμπαινα στην αίθουσα δεν φόρεσα ποτέ μάσκα», σημείωνε. Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έλεγε πως η αναστολή ήταν «εντελώς απαράδεκτη».