Μενού
syriza
ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις αποφάσεις έλαβε το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, μετά και τη συντριπτική ήττα που υπέστη από τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε τη λήψη τεσσάρων μέτρων, με τα οποία αναμένεται να πορευτεί μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Μεταξύ άλλων, στα βήματα συμπεριλαμβάνεται η συγκρότηση εκλογικής επιτροπής, που θα αποτελείται από νεότερα στελέχη, αλλά και πως θα κινηθεί το κόμμα στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα τέσσερα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτά είναι τα βήματα που αποφασίστηκαν, ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης:

  1. Το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο (μαζί με τον εκλογικό σχεδιασμό) θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη.
  2. Συγκροτείται, επίσης, οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις, ενώ θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που έκαναν άλλη επιλογή στις πρόσφατες εκλογές.
  3. Συγκροτείται, παράλληλα, μια εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα και θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος.
  4. Τέλος, το γραφείο Τύπου θα ορίζει τις εμφανίσεις στα κανάλια. 

Άξιο αναφοράς είναι ότι, χωρίς να έχει γίνει ακόμα σίγουρο, ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να βγουν «μπροστά μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για τα εξής πρόσωπα: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Διάνα Βουτυράκου, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA