Μενού
Orkomosia stin boyli
Ορκωμοσία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παρά τη σύντομη διάρκειά της, λόγω και της αυριανής διαδικασίας, και του εύθυμου κλίματός της η σημερινή ορκωμοσία στη Βουλή  «έβγαλε» αρκετές ειδήσεις που σχετίζονται περισσότερο με το παραπολιτικό προσκήνιο. 

Αυτές που ξεχώρισαν, πέρα από τις σκηνές αμηχανίας αλλά και για το ποιος έκατσε δίπλα, δίπλα με άλλους συναδέλφους του, ήταν οι ηχηρές παρουσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, και η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, οι οποίοι και αποφάσισαν πως δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Ποιοι ήταν οι δύο βουλευτές που δεν ορκίστηκαν

Άξιο αναφοράς είναι ότι δύο ήταν οι βουλευτές που δεν ορκίστηκαν και πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς της Νέας Δημοκρατίας και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνας Ηλιόπουλος, καθώς και οι δύο απουσίαζαν στις ΗΠΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα ορκιστεί αργότερα την Κυριακή, ενώ ο Όθωνας Ηλιόπουλος μάλλον δεν θα προλάβει να επιστρέψει και να βρει «ζώσα» τη Βουλή για να ορκιστεί, καθώς αύριο Δευτέρα η Βουλή διαλύεται.

Οι υπόλοιπες ηχηρές απουσίες

Ανάμεσα στις ηχηρές απουσίες ήταν και όσοι δεν κατάφεραν να εκλεχθούν όπως ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ

Μακριά από τα έδρανα της Βουλής θα μείνει για την επόμενη τετραετία και ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ, ο Πάνος Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Οικονόμου της ΝΔ.

Εκτός Βουλής έμεινε και ο Γιάννης Τραγάκης της ΝΔ, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος ο παλαιότερος βουλευτής της χώρας, καθώς εκλεγόταν ανελλιπώς από το 1974! Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.