Μενού
androylakis
Νίκος Ανδρουλάκης | Glomex - @ΣΚΑΪ
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου και αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για «τηλεμαχία» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στάθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μετά και τα «μισόλογα» που ακούστηκαν από στελέχη του σε ό,τι αφορά τους φόρους. Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «fake news που βομβαρδίζουν καθημερινά την επικαιρότητα» και κάλεσε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να πάνε στη Βουλή και να καταθέσουν τα προγράμματά τους στο γραφείο προϋπολογισμού».

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

«Καθημερινά βομβαρδίζουν με fake news την επικαιρότητα. Ο υποψήφιός μας ρωτήθηκε αν θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και είπε όχι. Εμείς έχουμε ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, γνωρίζω τα οικονομικά μοντέλα της Δυτικής Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να γίνει Ουγγαρία. Αυτό είναι το μοντέλο που θέλει ο Μητσοτάκης. Ουδέποτε μίλησε στέλεχό μας για φόρο στα κέρδη. Για τα μερίσματα, είπαμε 5% έως 50.000, 10% έως 100.000 και 15% πάνω από 100.000.

«Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Η αγωνία του κ. Μητσοτάκη είναι οι 2.000 πιο πλούσιες οικογένειες. Ο φόρος δεν είναι στα κέρδη. Τα 1.000 ευρώ στα μερίσματα πείραξαν τον κ. Σκέρτσο, ή τα 5 δισ. φόροι που έχουν πλήξει τη μεσαία τάξη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του κόμματος.

Ο φόρος στις γονικές παροχές και το debate

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στάθηκε και στο ζήτημα των γονικών παροχών, όπου και είπε: «Εμείς λέμε 400.000 για το παιδί και αν είναι και οι δύο γονείς 800.000... πάνω από τις 800.000 ευρώ η φορολογία. Είναι φορομπηχτικό άνθρωποι που κληρονομούν ακίνητο 3 και 4 εκατ. ευρώ, να πληρώνουν φόρο; Προσβολή να έχουμε απαλλαγή φόρου σε τόσο μεγάλα ποσά. Για το ΠΑΣΟΚ προτεραιότητα είναι δίκαιη φορολόγηση και δημογραφικό. Να δώσουμε φορολογικά κίνητρα για να στηρίξουμε την οικογένεια με δύο παιδιά».

«Θα φορολογήσουμε την παραγωγή ενέργειας, τράπεζες και προμηθευτές ενέργειας. Δεν είμαστε τιμωρητικοί για το επιχειρείν», είπε σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενώ σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ πρόσθετε ότι «είναι έκτακτο μέτρο για μείωση σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Ρωτώ τον κ. Μητσοτάκη πώς θα αυξήσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Με βασιλικό διάταγμα; Προτίθεμαι να πάμε στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής και να καταθέσουμε τα προγράμματά μας». 

«Προσκαλώ τον κ. Μητσοτάκη και τα άλλα κόμματα σε ντιμπέιτ, για να μιλήσουμε για την οικονομία. 50 δισ. περισσότερο χρέος και με ρωτά εμένα που θα βρω τα 3 δισ.» σημείωσε σχετικά με το ενδεχόμενο της τηλεμαχίας και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα. Τα χρέη που συσσωρεύει ο Μητσοτάκης είναι για τις επόμενες γενιές». 

Οι προσδοκίες από τις εκλογές του Ιουνίου

«Οι πολιτικές Μητσοτάκη οδηγούν τη χώρα σε μακροπρόθεσμες περιπέτειες. Και ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές, δεν μπήκε σε περιπέτειες η χώρα;» διευκρίνισε συμπληρώνοντας για τις εκλογές πως «ο πήχης είναι η παράταξη να γίνει ξανά βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.