Μενού
debate-mitsotakis-tsipras
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο debate | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεν βγήκε ακόμα λευκός καπνός από τη διακομματική μιας και οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφωνούν στην αναβολή του σημερινού debate αλλά διαφωνούν για το επόμενο ραντεβού.

H ΝΔ προτείνει το Σάββατο (17/06) γιατί την επόμενη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματισμένη διακαναλική συνέντευξη στο Λαύριο. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ λένε να γίνει την Κυριακή (18/06). Η Ελληνική Λύση δεν έχει πρόβλημα με τη μέρα αρκεί να υπάρχει ομοφωνία.

Η απόφαση για ανηαβολή έρχεται μετά από δίλημμα που υπήρχε από χθες για το debate, αφού μετά το τραγικό δυστύχημα, κηρύχθηκε από την κυβέρνηση τριήμερο εθνικό πένθος. Μάλιστα, υπήρξε διευκρίνηση ότι το τριήμερο εθνικό πένθος θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16/6.

Debate - politikoi arxigoi
Debate | Eurokinissi

Το τραγικό ναυάγιο

Έχουν επιβεβαιωθεί 79 άτομα τα οποία έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι στιγμής στο χθεσινό (14/5) ναυάγιο στη Πύλο. Πρόκειται για 78 άντρες και μία γυναίκα. Λέγεται από διασωθέντες πως στο πλοίο επέβαιναν πάνω από 500 άτομα, ανάμεσα τους τουλάχιστον 50 με 100 παιδιά και γυναίκες που βρίσκονταν στα αμπάρια του πλοίου.

Αυτό δείχνει πως αναμένεται να ανασυρθούν πολλοί νεκροί ακόμα, αφού ζωντανοί για την ώρα βρέθηκαν μόλις 104 άτομα και πρόκειται μόνο για άντρες 16 με 40 ετών. Άρα αν οι πληροφορίες ισχύουν αγνοούνται τουλάχιστον 300 άτομα

Pilos nauagio kalamata
Ναυάγιο της Πύλου με μετανάστες | ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο Σχιστό οι νεκροί του ναυαγίου

Πριν από λίγο έφτασε, μάλιστα, στο Σχιστό και ένα τεράστιο φορτηγό - ψυγείο που μετέφερε, αν όχι όλες, οι περισσότερες σοροί του πολύνεκρου ναυαγίου. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες τραγωδίες που λαμβάνουν χώρα στη θάλασσα, μετά και το περιστατικό στη Λαμπεντούζα το 2013, όπου έχασαν τη ζωή τους 368 άνθρωποι.

Το φορτηγό έφτασε στο νεκροταφείο του Σχιστού με τη συνοδεία μίας ομάδας ΟΠΚΕ και του Λιμενικού Σώματος και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αναμένεται να έρθει άλλο όχημα. Οι σοροί θα παραμείνουν στα ψυγεία μέχρι και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν λήψη δείγματος DNA και λήψη φωτογραφίας προσώπου, γεγονός που θα βοηθήσει περισσότερο στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη για το πού θα πραγματοποιηθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, δηλαδή αν θα πραγματοποιηθούν στο Σχιστό ή στον Πειραιά, πάντως μόλις ολοκληρωθούν, θα δοθούν τα δείγματα στις αρμόδιες πρεσβείες για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή τους. Τότε, είναι που, σε επικοινωνία με τους συγγενείς τους, θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ταφή των ανθρώπων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...