Μενού
dimitris-kairidis
Δημήτρης Καιρίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα πρόσωπα περιλαμβάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την εντολή σχηματισμού που έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ορκωμοσία που ακολούθησε. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο Δημήτρης Καιρίδης αναλαμβάνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με υφυπουργό τη Σοφία Βούλτεψη.

Προηγούμενος υπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο ήταν ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος αναλαμβάνει τώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καιρίδης

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Έλληνας τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1991. Αργότερα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Δίκαιο και τη Διπλωματία, στη Σχολή Fletcher, στο Πανεπιστήμιο Ταφτς.

Από το 1999 έως το 2001 ήταν λέκτορας στο τμήμα Βαλκανικής Πολιτικής, στη Σχολή Πολιτικών Επιστηµών John F. Kennedy School of Government, του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το 2001 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεως στο Τµήµα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ το 2008 έγινε Αναπληρωτής στο ίδιο τμήμα. Το 2012 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, στο Τµήµα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την περίοδο 2005 έως 2007 εργάστηκε ως chair-holder στην έδρα Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» στο Πανεπιστήμιο Ταφτς.

Από το 1996 μέχρι το 2001 ήταν Διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και την Κέντρο-Ανατολική Ευρώπη, στο Kennedy School, του Πανεπιστήμιου Harvard ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα. Από το 2007 είναι Επιστημονικός Σύμβουλος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής στη Β1' Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών όπου και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, συγκεντρώνοντας 29.097 σταυρούς προτίμησης.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA