Μενού
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή παρουσία του υπουργού Εργασίας | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε σήμερα (23/12) στο Mega και στάθηκε στις πληροφορίες που έκαναν λόγο πως η Ελλάδα σύναψε συμφωνία με την αντίστοιχη κυβέρνηση στο Πακιστάν για την απασχόληση εργατών γης.

Το θέμα είχε αναδείξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο είχε διαψεύσει ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του. «Να εξηγήσω στον κ. Κασσελάκη, επειδή τα έμπλεξε, πως άλλο πράγμα είναι η λαθρομετανάστευση και άλλο η νόμιμη μετάκληση. Έχουμε ανακοινώσει στη Βουλή πως τρεις είναι οι χώρες που έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, η γεωργία, η Μολδαβία, και η Ινδία. Αυτές είναι οι πρώτες χώρες που θα κάνουμε διακρατική συμφωνία. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Συμφωνία με το Πακιστάν δεν έχουμε, δεν είμαστε καν κοντά σε συμφωνία, και ο ίδιος ο υπουργός του Πακιστάν το διέψευσε».

«Είναι σίγουρα πολλές χιλιάδες οι ανάγκες μας. Τα αιτήματα στο υπουργείο Εργασίας από τους διάφορους κλάδους είναι πολλά. Αυτό δεν σημαίνει πως εμείς θα κάνουμε δεκτά όλα αυτά τα αιτήματα» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρώτα προσπαθούμε να καλύψουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούμε και τελευταία λύση είναι η μετάκληση. Ομολογώ πως για μία σειρά εργασιών, κυρίως στο επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη, είναι αδύνατο να βρεις από το εγχώριο εργατικό δυναμικό. Δεν πάει ο κόσμος.  Είναι προφανές πως κάποιες χιλιάδες μετακλήσεις θα κάνουμε. Για το 2023-2024 έχουν υπογραφεί 178.000 μετακλήσεις. Θα είναι σίγουρα παραπάνω» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι «ευχές» στον Κασσελάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, δεν έλειψε να ευχηθεί στον Στέφανο Κασσελάκη «καλές γιορτές». «Τού εύχομαι να περάσει υπέροχα με τον συμπαθέστατο Τάιλερ στο Τέξας. Εγώ τον κ. Κασσελάκη τον θαυμάζω. Ο άνθρωπος περάνει πολύ ωραία με το να κάνει την πλάκα του. Γύρισε μετά από την  ωραία βόλτα που έκανε στο Παρίσι, όπου ανακοινώθηκε πως πήγε για επαγγελματικούς λόγους».

«Τώρα που είναι αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται σε δηλώσεις Πόθεν Έσχες, και δεν μπορεί να έχει κρυφούς επαγγελματικούς λόγους, να αναφέρει τους επαγγελματικούς λόγους που πήγε στο Παρίσι. Πρέπει να μας πουν ποιοι είναι οι λόγοι. Γύρισε από το Παρίσι και πήγε στο Τέξας» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA