Μενού
nikolopoulos.jpg
Ανδρέας Νικολόπουλος. | Facebook
  • Α-
  • Α+

Τη θέση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε το 1975 στην Αμαλιάδα της Ηλείας και είναι παντρεμένος με δύο κόρες.

Να σημειωθεί επίσης ότι είναι δικηγόρος Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου. Σπούδασε Νομική, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε ότι αφορά τις Κοινοβουλευτικές του Δραστηριότητες, ήταν:

  • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
  • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων

Επίσης ο Ανδρέας Νικολακόπουλος διετέλεσε τακτικό μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Ν.Α. Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι συμμετείχε σε ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.

Επιπλέον, ήταν μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Νικολακόπουλος: Στην Επιτροπή για Παππά

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ήταν επίσης αντιπρόεδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι:

  • Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισλανδίας
  • Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ
  • Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
  • Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν

Νικολακόπουλος: Εισηγήσεις

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ήταν εισηγητής στη Διεθνή Σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Επίσης, ήταν μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA