Άρση ασυλίας για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα, εισηγείται και αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορά μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, από την ανεξάρτητη βουλευτή Αθηνά Λινού, σχετικά με τη δραστηριότητά της στο Ινστιτούτο «Prolepsis».
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ότι παρότι και ο ίδιος έχει υποβάλει -δύο μήνες νωρίτερα από την κ. Λινού- μήνυση εναντίον της, εν τούτοις η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα στη Βουλή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση που δήλωσαν «παρών», όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν υπέρ της άρσης.
Βουλή: Η υπόθεση Ακρίτα
Η άρση ασυλίας της κ. Ακρίτα αφορά μήνυση που κατέθεσε εναντίον της, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για αναπαραγωγή ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που άφηνε αιχμές για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.
- Πύρινος εφιάλτης στη Δυτική Αττική: Στην Αγία Σκέπη μπήκε η φωτιά – Νέο 112 για εκκενώσεις περιοχών
- Ο τραγικός θάνατος του μεγάλου ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου
- Τραγωδία στην Ψάθα: Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων
- Ναταλία Γερμανού: Οι αλλαγές στο «Καλύτερα δε γίνεται» και τα σενάρια που διαψεύδονται
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.