Μενού
mati-diki
Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco δημοσίευσε ο Alpha, όπου καταγράφεται η άποψη των πολιτών για σειρά ζητημάτων, όπως η δίκη για το Μάτι, η απόδοση που έχουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και το πόσο επηράζουν οι αποφάσεις της ΕΕ την καθημερινότητα.

Ακόμα καταγράφονται οι συσπειρώσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς άλλα κόμματα.

Οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Όσον αφορά τους υπουργούς της κυβέρνησης και το πόσο επιτυχημένο έργο παρουσιάζουν, ο Νίκος Δένδιας έρχεται πρώτος με 27% και ακολουθούν: Κυριάκος Πιερρακάκτης με 14%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 4% και ο Κωστής Χατζηδάκης με 4%. Άλλους υπουργούς επιλέγει το 14% και κανέναν το 44%.

dimoskopisi-1

Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας έρχεται και πάλι πρώτος με 50% και ακολουθούν: Κυριάκος Πιερρακάκτης με 24%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 20%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 17% και ο Κωστής Χατζηδάκης με 9%. Άλλους υπουργούς επιλέγει το 36% και κανέναν το 7%.

dimoskopisi-2

Δημοσκόπηση: Η γνώμη των πολιτών για το Μάτι, τις ευρωεκλογές και τις αποφάσεις της ΕΕ

Στο ερώτημα αν πιστεύουν οι πολίτες ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου στο Μάτι, το 77% απαντάει όχι και μόλις το 5% απαντάει θετικά. Ένα 18% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

dimoskopisi-3

Επιπλέον, στο αν θεωρούν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου τη ζωή, το 47% απαντάει αρκετά, το 37% πολύ, το 8% λίγο, το 5% καθόλου και το 3% δεν απαντά.

dimoskopisi-4

Στο ερώτημα αν οι εκλογές ενδιαφέρουν τους πολίτες οι πολίτες απαντούν ως εξής: 

dimoskopisi-5

Τι θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι των «Σπαρτιατών»

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους των «Σπαρτιατών», το 36% απαντά ότι θα ψηφίσει Ελληνική Λύση, το 19% Φωνή Λογικής, το 9% Νίκη, το 6% αναμένεται να επιλέξει άλλο κόμμα, ενώ το 3% θα απέχει από τις ευρωεκλογές. Το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο.

dimoskopisi-6

Οι συσπειρώσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων

Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει συσπείρωση 66%, ενώ οι μετακινήσεις ψηφοφόρων είναι προς τους Δημοκράτες κατά 3%, τη Φωνή Λογικής κατά 3%, την Ελληνική Λύση κατά 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 1% των ερωτηθέντων, το 7% δηλώνει πως θα απέχει από τις ευρωεκλογές, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 18%.

dimoskopisi-7

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει επίσης συσπείρωση 66%, ενώ οι μετακινήσεις ψηφοφόρων είναι προς τη Νέα Αριστερά κατά 10%, το ΚΚΕ κατά 4%, το ΠΑΣΟΚ κατά 4%, το κόμμα «Κόσμος» κατά 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4%, ενώ το 2% των ερωτηθέντων αναμένεται να επιλέξει αποχή. Το 10% δηλώνει αναποφάσιστο.

dimoskopisi-8

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει συσπείρωση 85%, ενώ οι μετακινήσεις ψηφοφόρων είναι προς τους Δημοκράτες κατά 7%, τη ΝΔ κατά 1%, τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 1% των ερωτηθέντων, ενώ επίσης το 1% δηλώνει ότι θα επιλέξει την απο΄χή από την ευρωκάλπη, Αναποφάσιστο δηλώνει το 4%.

dimoskopisi-9

Τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023

Οι αναποφάσιστοι στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023 ψήφισαν ως εξής:

ΝΔ: 46%
ΣΥΡΙΖΑ: 11%
Σπαρτιάτες: 8%
ΠΑΣΟΚ: 2%
Ελληνική Λύση: 2%

Άλλο κόμμα ψήφισε το 8%, το 5% δεν ψήφισε, ενώ το 18% δεν απάντησε στην ερώτηση.

dimoskopisi-10
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA