Μενού
kifisos
Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε «εφιάλτη» μετατρέπεται καθημερινά για εκατοντάδες οδηγούς η μετακίνηση στον Κηφισό, στην Αττική Οδό και σε άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες καθώς καταγράφονται καθημερινά τουλάχιστον 5 έως και 10 περιστατικά με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε λόγω σύγκρουσης με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Συγκοινωνιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εικόνα που παρουσιάζουν καθημερινά οι δρόμοι του Λεκανοπεδίου ζητώντας να χαραχθούν πολιτικές που θα δίνουν έμφαση σε εναλλακτικούς τρόπους μετακινήσεων όπως τα ποδήλατα αλλά και στην ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να είναι αξιόπιστα στα δρομολόγια και να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες αντί για τα αυτοκίνητα τους. Το κυκλοφοριακό θεωρείται ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ενίσχυση της Τροχαίας με προσωπικό και τεχνολογία». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υπερδιπλασιάσαμε την δύναμή της για να βοηθάει και στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και να βεβαιώνει παραβάσεις, όπως να αποτρέπεται το παράνομο παρκινγκ σε δρόμους και πεζοδρομία» και στόχος της νέας ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι η εμφανής αστυνόμευση εκεί που χρειάζεται.

Τόνισε επιπλέον ότι προχωρά η εγκατάσταση σταθερών καμερών και από την Περιφέρεια και από τους Δήμους αλλά και κινητών καμερών σε αυτοκίνητα της αστυνομίας, για να υπάρχει καταγραφή της εικόνας της πόλης αλλά και των παραβάσεων.«Το να κρατάμε κινητό τηλέφωνο την ώρα που οδηγούμε είναι εγκληματικό και μπορεί να στοιχίσει την ζωή κάποιου συμπολίτη μας» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και συμπλήρωσε ότι σκοπεύει πιλοτικά - στα κρίσιμα σημεία που γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα - να υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία που θα βεβαιώνει αυτόματα τις παραβάσεις και τις υπερβάσεις της ταχύτητας. 

Τα μέτρα που ετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να εφαρμοστούν μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, να υπάρχει εμφανή παρουσία τροχονόμων σε κεντρικές διασταυρώσεις αλλά και για τη συγκρότηση συνεργείων για βεβαιώσεις παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κυρίως αυτών που αποτελούν βασικές αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.α.

Έμφαση επιπροσθέτως θα δοθούν σε παραβάσεις όπως στάθμευση σε γωνίες καθώς δυσκολεύουν την κίνηση πεζών, πάνω σε πεζοδρόμια αλλά και μπροστά σε ειδικά διαμορφωμένες ράμπες για την κίνηση των ΑμΕΑ. Ακόμη θα συνεχιστεί το «σαφάρι» ελέγχων που είχε ξεκινήσει από τον προκάτοχο του κ. Χρυσοχοΐδη για την αντιμετώπιση των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων μια εικόνα που παρατηρείται καθημερινά σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA