Μενού
syriza
Eκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έκλεισαν οι κάλπες.

Στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών ψήφισαν 133.261 μέλη. Τα παλιά μέλη που προσήλθαν σήμερα ήταν 8.750.

Η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει τη διαδικασία κατά μία ώρα, έως τις 21:00 το βράδυ λόγω της αυξημένης συμμετοχής.

Οι κάλπες στα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 8 το πρωί.Αυτή τη φορά δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο τα μέλη, παλαιά και όσα έγιναν μέλη την προηγούμενη Κυριακή (17/09). Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 148.000 μέλη. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι τις 23:00.

Στα επιτελεία τους οι υποψήφιοι

Οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται στα γραφεία τους για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Η Έφη Αχτσιόγλου βρίσκεται στο πολιτικό της γραφείο στην Ακαδημίας με στενούς της συνεργάτες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στο γραφείο του στην 3ης Σεπτεμβρίου ενώ εκεί έχουν φτάσει οι γονείς του και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το «θέμα» στη διαδικασία

Το απόγευμα της Κυριακής δημιουργήθηκε «ζήτημα» για την εκλογική διαδικασία, την ταυτοποίηση των μελών και κάποια φερόμενα sms από την πλευρά Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, μήνυμα από την πλευρά που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και εστάλη σε μέλη το πρωί της Κυριακής, φέρεται να έλεγε: «Κάναμε μαζί ένα τόσο μεγάλο πρώτο βήμα . Αν δεν πας είναι σαν να μην ψήφισες την προηγούμενη Κυριακή. Αν δεν πας σήμερα, δεν αλλάζει τίποτα αύριο».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος, τοποθετήθηκε σχετικά με δήλωσή του, ζητώντας «να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. 

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της ΚΕΦΕ:
 
«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό. 
 
Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων
 
Σήμερα ψηφίζουμε!»

Απάντηση Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε θέση για το ζήτημα με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με την οποία καλεί τους πολίτες που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή «να μη δέχονται τη δικαιολογία "δεν σας βρίσκουμε", αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.