Μενού
ekloges-kalpi
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μια έκπληξη όσον αφορά την κορυφή της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών επεφύλασσε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το βράδυ της Παρασκευής (5/4).

Στην κορυφή βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. με ποσοστό 33%, ρίχνοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη δεύτερη θέση με ποσοστό 30,9%, ενώ στην τρίτη είναι πλέον η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,1%.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έρχεται τέταρτος με ποσοστό 21,9%, ενώ στην πέμπτη θέση ακολουθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 20,9%. 

Ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20,6%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 11%, ο Δημήτρης Νατσιός με 9,4% και ο Βασίλης Στίγκας με 4,5%.

Ποιο κόμμα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση

Όσον αφορά τη συσπείρωση, τη μεγαλύτερη παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ με το 76,6% των πολιτών που το ψήφισαν τον περασμένο Ιούνιο να δηλώνουν πως θα το ξαναψηφίσουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Από κει και πέρα το ΠΑΣΟΚ χάνει 11,1% προς την «αδιευκρίνιστη ψήφο», 2,8% προς τη Νέα Δημοκρατία, 2,7% προς τη Νέα Αριστερά, 2,1% προς την Ελληνική Λύση, 1,7% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 1,7% προς την Πλεύση Ελευθερίας και 1,3% προς «άλλο κόμμα».

Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει συσπείρωση 71,2%, με το 12,5% να κατευθύνεται προς την «αδιευκρίνιστη ψήφο», το 6,6% προς το ΠΑΣΟΚ, το 3,4% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2% προς την Ελληνική Λύση, το 1,5% προς τους Σπαρτιάτες, το 1,3% προς τους Δημοκράτες, το 1% προς τη Φωνή Λογικής και το 0,5% προς «άλλο κόμμα».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει συσπείρωση 62,1%, χάνοντας 11,3% προς τη Νέα Αριστερά, 11% προς την «αδιευκρίνιστη ψήφο», 6% προς την Πλεύση Ελευθερίας, 4,1% προς το ΠΑΣΟΚ, 2,3% προς το ΚΚΕ, 2,1% προς «άλλο κόμμα» και τέλος 1,1% προς τη Νέα Δημοκρατία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA