Μενού
Όθωνας Ηλιόπουλος
Ομιλία βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή | ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
  • Α-
  • Α+

Αιφνιδιασμός στα στελέχη της Κουμουνδούρου απο τη χθεσινή δήλωση του Όθωνα Ηλιοπουλου πως «παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εργαζόμαστε με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, για να δώσουμε προοπτική διεξόδου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες».

Ήταν ξεκάθαρο από νωρίς χθες το πρωί πως υπήρχαν οι συνεννοήσεις, ώστε ο βουλευτής Επικρατειας να παραιτηθεί ακόμη και εντός της ημέρας και τη θέση του να αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου.

Μάλιστα, υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν πως η παραίτησή του είχε ήδη δοθεί, γι' αυτό και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Βουλή και στην ανακοίνωση της προσθήκης της κα. Τσαπανιδου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα υπήρχαν και οι πληροφορίες που ήθελαν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να είχε κάνει και τις τελευταίες συνεννοήσεις μαζί με την πρωην εκπρόσωπο του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η σχέση Τσαπανίδου - Κασσελάκη

Όλη αυτή η συζήτηση είχε ανοίξει απο τον ίδιο τον κ. Ηλιόπουλο μία εβδομάδα πριν που είχε πει ότι, λόγω φόρτου εργασίας, κάποια στιγμή θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα τότε ήταν που ξεκίνησαν και τα σεναρια για την ενδεχόμενη είσοδο στην Βουλη του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά φρένο σ' αυτά τα σχέδια έβαλε η δήλωση της κα. Λαλη, που έχει αποχωρήσει απο την ΣΥΡΙΖΑ, ότι ως επιλαχούσα πριν από τον Πρόεδρο του κόμματος, εάν φτάσει σε εκείνη η έδρα με την παραίτηση των προηγούμενων, θα την κρατήσει.

Όπως όλα δείχνουν ο Όθωνας Ηλιοπουλος δεν είναι έτοιμος ακόμη να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο, μίας και ο διακεκριμένος καθηγητής ογκολογίας του Χάρβαρντ, εξαιτίας των αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων κάποια στιγμή θα κληθεί να αποφασίσει.

Η σχέση της Πόπης Τσαπανίδου, που είχε εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, ως τέταρτη στο Επικρατείας, ωστόσο η πτώση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8% τον Ιούνιο την έθεσε εκτός, με τον Στέφανο Κασσελάκη περιγράφεται ως «καλή», παρόλο που η ίδια δεν έχει αποκαλύψει στο δημόσιο διάλογο τις προθέσεις της.

Προφανώς δεν ήθελε να βρεθεί εκτεθειμένη και περιμένει να ακούσει απο τον ίδιο τον Οθωνα Ηλιοπουλο τι θα πράξει τελικά. 

tsapanidou
Πόπη Τσαπανίδου | Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μηνύματα Κασσελάκη πριν μπει φαντάρος

Πολλά πολιτικά μηνύματα έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στο στρατόπεδο στη Θήβα, κατά το 3ο συνέδριο του «the Upfront Initiative».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «το μισό ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιά, δεν είναι κεντροαριστερά» ενώ χαρακτήρισε το ΚΚΕ ομοφοβικό κόμμα. Σε μια προσπάθεια να χαράξει το στίγμα του κόμματος στον δρόμο για τις ευρωεκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τους τόνους.

Σήμερα στις 13:00 αναμένεται να μιλήσει σε μια ανοικτή εκδήλωση στη Θήβα και το απόγευμα να ντυθεί στα χακί. Όπως ο ίδιος έχει πει –στον λίγο χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του για ξεκούραση– θα κοιτάζει και ο ίδιος τα βιογραφικά για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή λήγει η διορία για όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στην ευρωλίστα. Στις 22 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές κάλπες. Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί το εσωκομματικό δημοψήφισμα πιθανότατα και υβριδικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA