Μενού
Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Παύλος Πολάκης, επανεμφανίστηκε στη Βουλή, μετά τη χθεσινή του απουσία στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Παύλος Πολάκης μετέβη σήμερα, Παρασκευή (16/2) στη Βουλή, στο πλαίσιο εκδήλωσης του κόμματός για την Παιδεία, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο βουλευτής Κρήτης είχε να δώσει το «παρών» δύο μέρες στο Κοινοβούλιο και πλέον αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με τις κυρώσεις για την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου. Σημειώνεται πως ο κ. Κασσελάκης είχε καλέσει το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον νόμο για την ισότητα στον γάμο.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Reader.gr, κορυφαία στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ, αλλά είναι πιθανό να αντικατασταθεί από υπερσυντονιστής των τομέων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης είχε ξεκαθαρίσει πως επέλεξε την αποχή καθώς έχει ενστάσεις και ανησυχίες όσον αφορά «κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης. Θεωρώ ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης».

«Επειδή διαβλέπω μια τάση να μπουν στο ίδιο σακί όσοι δεν ψήφισαν το Σ/Ν θα ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μου από τα όσα ακραία ομοφοβικά ακούστηκαν από τους "ακροδεξιούς θρησκόληπτους" μέσα και έξω από τη Βουλή. Εγώ ούτε είχα, ούτε έχω, ούτε θα έχω ποτέ στο μέλλον σχέση με τον σκοταδισμό και ούτε περιμένω ψήφους από αυτό το χώρο» ξεκαθάρισε, παράλληλα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.