Μενού
Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα αντιμετώπισαν στην Τουρκία τις κοινές δηλώσεις που έκαναν νωρίτερα, σήμερα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της επίσκεψης του δεύτερου στην Αθήνα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Ο πιο βαρύγδουπος τίτλος στην Τουρκία, σύμφωνα με το Action24, ήταν από το κρατικό δίκτυο που έλεγε πως «ας κάνουμε το Αιγαίο, μία θάλασσα ειρήνης».

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά μέσα υποδέχθηκαν με θετικό τρόπο τις δηλώσεις που έκαναν Μητσοτάκης και Ερντογάν, ενώ ανέφεραν πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί», παραφράζοντας έτσι τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, στάθηκαν και στην πρόσκληση για επίσκεψη, που απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό, γεγονός που αξιολογείται θετικά. Το δίκτυο «Haber», με τη σειρά του, ασχολείται με το ζήτημα του Λαυρίου και το κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού.

Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα: Τι έγραψαν Anadoly, Hurryiet, Yeni Safak

Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια οι δηλώσεις που έκανε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μονοπώλησαν, όπως ήταν λογικό, το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Μεταξύ άλλων, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu παρουσιάζει κομμάτι από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου:  «Επιθυμούμε να λύσουμε τα τρέχοντα προβλήματά μας μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, καλής γειτονίας και κοινών προσπαθειών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

«Ανταλλάξαμε απόψεις (με τον Μητσοτάκη) για τη στάση μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ζητήσαμε από τους υπουργούς Εξωτερικών μας να συζητήσουν περαιτέρω. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους της ΕΕ».

«Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των γεγονότων στο νησί θα είναι προς όφελος ολόκληρης της περιοχής» σχολίασε ο Ερντογάν.

Το Anadolu για επίσκεψη Ερντογάν
Το Anadolu για επίσκεψη Ερντογάν | aa.com.tr

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Hurryiet έκανε λόγο για ένα Συνέδριο το οποίο συγκεντρώνει βλέμματα από τον τον κόσμο.

Χαρακτήρισε «καθοριστική» την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια και στάθηκε στο σχόλιο που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με την Κατερίμα Σακελλαροπούλου.

Η Hurriyet για τον Ερντογάν
Η Hurriyet για τον Ερντογάν | Hurriyet.tr

Και η φιλοκυβερνητική Yeni Safak μιλά για την παρουσία του Προέδρου Ερντογάν μετά από έξι χρόνια και στην επιθυμία του «να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας».

Παράλληλα, φιλοξένησε μέρος των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA