Μενού
Γιώργος Φλωρίδης
Γιώργος Φλωρίδης | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε για τη δικαστική έρευνα όσον αφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και παρατήρησε πως αν ο ίδιος ήταν στη θέση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και υπήρχε ζήτημα πολιτικής ευθύνης δεν θα είχε θέσει ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε πως ο κ. Καραμανλής, «κλήθηκε και προσήλθε στην εξεταστική και κατέθεσε ώρες ατελείωτες». Όσον αφορά στην απουσία του από τη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, εξήγησε πως η «Ολομέλεια δεν είχε ανακριτικές ιδιότητες». 

«Όλη η κριτική είναι ότι ίσως δεν έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που όταν διαφώνησε με το κόμμα του, παραιτήθηκε, παρέδωσε την έδρα του και δεν ξαναέβαλε» είπε, αναφερόμενος στον εαυτό του. 

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε πως είναι ξεκάθαρο ότι ο ίδιος «δεν έβαζα υποψηφιότητα» σε περίπτωση που υπήρχε περίπτωση πολιτικής ευθύνης. 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του εξήγησε, ωστόσο πως «συγχέεται η πολιτική ευθύνη, την οποία ανέλαβε, με την πιθανή ποινική ευθύνη.
Πώς την αποδέχεται και πώς την αναλαμβάνει (σ.σ. την πολιτική ευθύνη) είναι άλλο πράγμα από την ποινική ευθύνη». 

Ρώτησε, επίμονα, γιατί κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κατάθεσε αίτημα για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με κατηγορούμενο τον κ. Καραμανλή, ενώ κατηγόρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, για «θέατρο», όσον αφορά στο αίτημά του για έρευνα πιθανών ευθυνών του για τα Τέμπη. 

Ο υπουργός κατήγγειλε πως «πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών για να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση».

Είπε πως η «δικαστική διερεύνηση είναι άψογη» και συμπλήρωσε πως από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε «ο καλύτερος εισαγγελέας της Ελλάδας».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA