Μενού
gerapetritis
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

O Γιώργος Γεραπετρίτης, από τη Νέα Υόρκη που βρίσκεται στο πλαίσιο της 78ης Συνέλευσης του ΟΗΕ, εξέφρασε αρχικά τη θλίψη και την οδύνη του για το συμβάν στη Λιβύη και τόνισε πως η ελληνική αντιπροσωπεία προσήλθε Συνέλευση του Οργανισμού  για μια σειρά από σημαντικές επαφές, καθώς και για να εκπροσωπήσει την ελληνική διπλωματία και τα εθνικά μας συμφέροντα στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης (19/09) είδε τον Τούρκο ομόλογό του για την προετοιμασία της ημερήσιας διάταξης και των χρονοδιαγραμμάτων της συνάντησης της Τετάρτης (20/09) μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

«Είχα την ευκαιρία, επίσης, να ολοκληρώσω την Τριμερή μας Συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ και της Κύπρου. Μια συνεργασία, την οποία η ελληνική διπλωματία θεωρεί πάρα πολύ σημαντική.

Όχι μόνο διότι βρισκόμαστε μαζί με χώρες με τις οποίες έχουμε μια συναντίληψη των διεθνών πραγμάτων και κοινά συμφέροντα τα οποία μας συνδέουν, αλλά και επειδή θεωρούμε ότι στον μεταβαλλόμενο κόσμο είναι πάρα πολύ σημαντικό να εδραιώσουμε περιφερειακές συμμαχίες, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη υπεραξία σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, η προστασία του περιβάλλοντος, η πολιτική προστασία, αλλά και άλλοι τομείς, οικονομικοί, όπως είναι ο τουρισμός.

Θέλω να τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική θα είναι παρούσα, ενεργή, πολυμερής. Προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στο εξωτερικό. Και σε κάθε περίπτωση, θα βρίσκεται πάντοτε παρούσα σε διεθνείς οργανισμούς και fora για την προάσπιση των ελληνικών θέσεων», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.