Μενού
Ο Χάρης Δούκας
Ο Δήμαρχος Αθηναίων σε εκδήλωση του ιδρύματος Παπανδρέου | EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρτης Δούκας, με ανάρτησή του στάθηκε στα 57 σβησμένα ονόματα του δυστυχήματος των Τεμπών, ζητώντας αρχικά συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Χάρης Δούκας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθεί τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μνήμη» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Δούκας.

Χάρης Δούκας: Η ανάρτησή του για τα σβησμένα ονόματα

«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή.

Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μνήμη.

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. 

Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».

Οι φοιτητές γράφουν ξανά έξω από τη Βουλή τα 57 ονόματα των νεκρών

Τα ονόματα των 57 νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών, τα οποία σβήστηκαν χθες μετά τη λήξη των διαδηλώσεων, ξαναγράφουν σήμερα, Πέμπτη (29/2) φοιτητές στη Βουλή μετά το τέλος των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Το περιστατικό με το σβήσιμο των ονομάτων από συνεργείο καθαρισμού, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, φέρεται να σημειώθηκε στις 11:30 το βράδυ της Τετάρτης (28/2), λίγες ώρες μετά τη λήξη των απεργιακών διαδηλώσεων της ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι φοιτητές έγραψαν τα ονόματα κατά την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που έγινε έναν χρόνο από το δυστύχημα. Δύο φοιτήτριες έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων, ενώ δίπλα υπήρχε πανό των καταλήψεων στην Αθήνα που έγραφε το σύνθημα «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί - Η οργή μας θα σάς πνίξει». Επίσης, το όνομα του γιου του έγραψε μπροστά από τη Βουλή ο Παύλος Ασλανίδης. 

Τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη
Φοιτητές γράφουν τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

 

Φοιτητές γράφουν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη
Φοιτητές γράφουν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη | Eurokinissi
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA