Μενού
Τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη
Φοιτητές γράφουν τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης τελέστηκε χθες, Τετάρτη (28/2) το ετήσιο μνημόσυνο για τα 57 θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη, με τους συγγενείς και τους φίλους τους, κρατώντας λουλούδια και φωτογραφίες, να αποχαιρετούν –για ακόμη μία φορά τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μεταξύ αυτών, η μητέρα της Κλαούντια Λάτα, Άλμα: «Βιάστηκε το κορίτσι μου να γίνει σπουδαία. Μου έλεγε ότι θα φτάσει ψηλά, αλλά έφτασε τόσο ψηλά χωρίς γυρισμό. Σκότωσαν τα όνειρά της και σκότωσαν και εμάς μαζί. Έκοψε το τελευταίο εισιτήριο του θανάτου στις 28 Φεβρουαρίου 2023 χωρίς επιστροφή, χωρίς να μου πει αντίο, χωρίς να μου πει αντίο μαμά».

«Μόνο μία μάνα που έχασε το παιδί της, μπορεί να με καταλάβει. Κάθε μάνα να μην περάσει αυτό που περνάω εγώ, να ανάβει κάθε πρωί το καντήλι στο παιδί της και να πηγαίνει κάθε απόγευμα στο μνήμα, να ουρλιάζει, να φωνάζει, να κλαίει και να ζητάει το δίκαιο, χωρίς να με ακούει κανείς» είπε η μητέρα της Κλαούντια, ενός μικρού παιδιού που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέμπη: Ραγίζουν καρδιές οι συγγενείς των θυμάτων

Ο πατέρας του άτυχου φοιτητή Γιώργου Παπάζογλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μίλησε για το παιδί του και για την πρώτη του επίσκεψη στο σημείο της τραγωδίας.

«Το σημείο αυτό είναι περίεργο για εμένα, δεν έχω ξαναέρθει, δεν μπορούσα. Και όταν βλέπω τις φωτογραφίες από τα βαγόνια που είχαν εκτροχιαστεί, δεν νιώθω καλά, σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά μας».

Η Σοφία Πλακιά, μητέρα της Θώμης και της Χρύσας Πλακιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη μαζί με την ξαδέρφη τους, Αναστασία πρόσθεσε με τη σειρά της: «Θα αγωνιστούμε, θα μας βρουν μπροστά τους, δεν υπάρχει περίπτωση να μας λυγίσουν. Δεν θέλω άλλο κλάμα, τα παιδιά μου όπως και όπου τα δείτε, ήταν μες το χαμόγελο, αυτό πρεσβεύουμε, το χαμόγελο και την αξιοπρέπεια».

Ο Νίκος Χατζηβασιλείου, πατέρας της Ελισάβετ, συμπλήρωσε: «Τελειώνει η υπομονή μας, δεν μιλούσαμε γιατί πιστεύαμε πως θα μιλήσει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Δεν μίλησε κανείς, ε κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε εμείς και να ζητήσουμε από τη δικαιοσύνη να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εγκλήματος. Είναι παιδιά όλων αυτά που χάθηκαν.

«Ήταν ένα παιδί που πάλευε από μικρό για να πετύχει αυτό που ήθελε. Και τώρα μάλιστα την είχαν κάνει δεκτή στην όπερα του Βερολίνου, ερχόταν στο σπίτι για να γιορτάσουμε και να φύγει το καλοκαίρι, να ακολουθήσει τα όνειρά της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA