Μενού
Haris Doukas
Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας | Eurokinissi/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη «να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα» και πρόσθεσε πως «θα κάνω ό,τι μπορεί για αυτό».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη «Τι Δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;» στην Τεχνόπολη. είπε χαρακτηριστικά:

«Aν το βιβλίο μιλάει για την κατεύθυνση των κομμάτων το 2050, εγώ θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι αυτό»..

Ο κ. Δούκας ανέφερε ακόμη ότι «οι συγκλίσεις για την Κεντροαριστερά γίνονται στις γειτονιές, όπως συνηθίζω να λέω. Όπως είναι γνωστό η δημοτική παράταξη που κέρδισε τις εκλογές στην Αθήνα έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συνύπαρξη δυνάμεων.

Χάρης Δούκας: «Είμαι στόχος επιθέσεων, δεν υποχωρώ»

Δεν επικράτησε απλώς εκλογικά, ευκαιριακά, αλλά είναι μια στρατηγική συνεργασία που συνεχίζεται και μετά, στην οποία ενώνονται οι κύριες κατευθύνσεις πολιτικής εφαρμογής στον δήμο, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία τους. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι χωρίς κόστος. Έγινα και παραμένω στόχος επιθέσεων. Όμως δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ».

Επίσης υπογράμμισε πως «ο χρόνος των εξελίξεων δεν είναι ευθύγραμμος, στατικός χώρος, απεριόριστος. Μου λένε ορισμένοι. Ας αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάζουν σιγά-σιγά, ας υπομένουμε  αυτή τη διαδικασία στασιμότητας. Άφησε τη σήψη να εξελίσσεται. Κάθισε στο γραφείο σου αναπαυτικά και μην ασχολείσαι. Μου επιτέθηκαν μάλιστα επειδή τολμάω ακόμα και να αγωνιώ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε πως απέναντι σε αυτές τις απόψεις, υποστηρίζει μια διαφορετική κλίμακα χρόνου. «Η ιστορία γράφεται με ασυνέχειες και τομές που αλλάζουν τον ρου των εξελίξεων.  Χ

ρειάζεται ένα άλμα γρηγορότερο  από τη φθορά, που λέει και ο Ελύτης», είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA