Μενού
Δημήτρης Κουτσούμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε πως σε άλλες χώρες νεαρές έχουν αναγκαστεί να βρουν «surar daddies για να χορηγούν τις σπουδές τους».

Από το βήμα της Βουλής, όπου αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο, ο κ. Κουτσούμπας καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και σημείωσε πως είναι «ανέκδοτο» το αφήγημα περί «σκανδιναβικού μοντέλου».

«Ούτε αυτοί σας πιστεύουν. Νέες κοπέλες οδηγούνται στο να αναζητήσουν sugar daddies για να χορηγούν στις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά» επεσήμανε. 

«Κατηγορήσατε φοιτητές, που δημοκρατικά αγωνίζονται, ότι φέρονται σαν ληστές, ενώ λέτε ότι αποτελούν μειοψηφία» κατήγγειλε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. «Έχετε χάσει τ΄αυγά και τα πασχάλια. Κάνατε και  φροντιστήριο στη φοιτητική σας οργάνωση, που εδώ και δύο χρόνια βλέπει την πλάτη της Πανσπουδαστικής.
Κάλεσε τα ματ στα πανεπιστήμια, αλλά αυτοί είστε» είπε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

Σχετικά με τα περί «μειοψηφιών» που αντιδρούν, κάλεσε τη ΝΔ να δει «τις δικές σας δημοσκοπήσεις. Δεν βλέπετε ότι παρά την ομοβροντία ψεμάτων, το μισό και πλέον της κοινωνίας είναι απέναντί σας;». 

Εμφανίστηκε βέβαιος πως η «φωνή των φοιτητικών συλλογών θα ακουστεί. Εσείς ας μεταφέρετε τη φωνή του ΣΕΒ, των ομίλων, που απαιτούν τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν ως ιδιωτικά». 

Δείτε τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα (από το 6:30): 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA