Μενού
Κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ
Κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ | thestival.gr
  • Α-
  • Α+

Σε κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη (7/3), το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Παράλληλα, φοιτητές απέκλεισαν, συμβολικά, τις εισόδους του ΑΠΘ.

Όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο, φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι στον αύλειο χώρο του ΕΚΠΑ και ανήρτησαν ένα μεγάλο πανό κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

«8 Μαρτίου, θα βουλιάξουμε την Αθήνα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πανό. Αυτό αποτελεί και το «σύνθημα» για την αυριανή μεγάλη - όπως αναμένεται - κινητοποίηση κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Αποκλείστηκαν οι είσοδοι του ΑΠΘ, αντιδρώντας στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς εισόδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου. 

Από νωρίς το πρωί, μέλη φοιτητικών συλλόγων έχουν προχωρήσει σε ταυτόχρονο αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του ΑΠΘ, του παλιού κτηρίου της Φιλοσοφικής αλλά και της Πολυτεχνικής Σχολής, όπως μεταφέρει το thestival.gr.

Δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε επιπλέον αποκλεισμούς εισόδων.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και τις 12:00, όταν και είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην Καμάρα. 

Υπενθυμίζεται ότι πολλές σχολές του ΑΠΘ τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ
Κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ | thestival.gr
Κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ
Κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ | thestival.gr
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA