Μενού
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στο αίτημα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, για έρευνα από τη Βουλή για το εάν προκύπτουν τυχόν ευθύνες του για τα Τέμπη, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης ερωτήθηκε για το εάν θα προχωρήσει και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε ανάλογα αίτημα, απαντώντας πως «αυτό δεν το γνωρίζω».

Ο κ. Σπίρτζης, να σημειωθεί είχε καλέσει και τα «υπόλοιπα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα» να πράξουν το ίδιο με εκείνον ώστε να μην φαίνεται σαν να κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

«Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο κ. Σπίρτζης γνώριζε, όταν πήρε αυτή την απόφαση, ότι η συγκεκριμένη διαδικασία – λόγω του ότι για τον ίδιο ισχύει η αποσβεστική προθεσμία γιατί η αλλαγή που κάναμε πιάνει από προηγούμενη Βουλή δηλαδή από 2019 και μετά – δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες για τον ίδιο».

«Άρα το κάνει εκ του ασφαλούς» έκρινε. 

«Δεν οδηγείται σε ποινική δίωξη ακόμα και αν βγάλει κάποιο συμπέρασμα αυτή η διαδικασία. (...) Για να γνωρίζουμε την πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Η επιστολή Σπίρτζη για έρευνα για τα Τέμπη

Σημειώνεται πως ο κ. Σπίρτζης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητά την ενεργοποίηση άρθρου του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει τα εξής: «Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».

Καταγγέλλει πως «από τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα έχω βρεθεί έκθετος, χωρίς κανένα λόγο και καμία αιτιολόγηση, σε μία προπαγανδιστική τακτική διάχυσης ευθυνών, καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους και άλλες πολιτικές σκοπιμότητες, με στόχο την εμπλοκή του ονόματος μου, γενικά και αόριστα, στη χορεία των υπαιτίων του δυστυχήματος/εγκλήματος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA