Μενού
syriza-ekloges
Εκλογικό τμήμα ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία, έχει φέρει περισσότερο κόσμο στις κάλπες σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς έως τις 14:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 90.000 μέλη του κόμματος.

Από τους δύο υποψήφιους προέδρους, πρώτη πήγε στην κάλπη η Έφη Αχτσιόγλου, στο εκλογικό τμήμα στο Δημαρχείο του Αιγάλεω και ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη και χαμογελαστή.

Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά»,

Αναλυτικά όσα είπε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ' αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή.

Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν.

Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική.

Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας».

Σε ερώτηση για το αν «θα είσαστε όλοι μαζί αύριο;», η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «είναι αυτονόητο».

Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε ο Κασσελάκης και έφυγε για το αεροδρόμιο

Ενωτικός εμφανίστηκε στη δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί εγγύηση της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής, έχουμε ακόμη χρόνο. Η κάλπη είναι άδεια σήμερα το πρωί και όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος σήμερα είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί».

Κλείνοντας ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει τη μητέρα του που ήλθε από την Αμερική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.