Μενού
mitsotakis-syreggela
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Συρεγγέλα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ευκαιρία για την εκπομπή μηνυμάτων με αποδέκτες τόσο τους πολίτες όσο και το εσωτερικό του κόμματος αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ (στις 18.30), όπου θα εγκριθεί και η πρότασή του για την ανάληψη καθηκόντων Γραμματέα του κόμματος από τη βουλευτή Δυτικού Τομέα Β’ Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία θα διαδεχτεί τον Παύλο Μαρινάκη.

Σε μια συγκυρία όπου η ΝΔ διατηρεί άνετα ακλόνητο το προβάδισμά της σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει δημοσκοπικά λόγω της εσωκομματικής περιδίνησης διαρκείας και  το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ενισχύσει περαιτέρω της δυνάμεις του, ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να καταστήσει σαφές ότι δεν επαναπαύεται στις «δάφνες» της πρωτιάς και του υψηλού ποσοστού που έλαβε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

«Δεν συμβιβάζομαι με την ικανοποίηση της εκλογικής νίκης, με το 41%. Αυτό δεν μου λέει τίποτα.  Το 41% ήταν το αποτέλεσμα το οποίο καθόρισε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αλλά για εμένα το κοντέρ έχει μηδενίσει. Θα κριθούμε ξανά σε αυτή την τετραετία από την αρχή», τόνισε την περασμένη Πέμπτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, διαβεβαιώνοντας για την αποφασιστικότητά του να υλοποιήσει με ταχείς ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης για τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και της ζωής των πολιτών.

Αυτό είναι και ένα από τα βασικά μηνύματα που θα στείλει προς βουλευτές και Υπουργούς στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Κοινώς θα πει ένα ηχηρό όχι στον εφησυχασμό, την αλαζονεία και τη σιγουριά που ενδεχομένως νιώθουν κάποιοι ότι «παίζουν χωρίς αντίπαλο», υπενθυμίζοντας ότι όλοι κρίνονται στην «κάλπη της καθημερινότητας» όπου αντίπαλος είναι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι δεν συμβιβάζεται και με τα ημίμετρα, όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που κρίνεται ότι θα βάλουν τέλος σε παθογένειες όπως η φοροδιαφυγή, θα ενισχύσουν την κοινωνική δικαιοσύνη και τα κρατικά έσοδα για τη στήριξη της υγείας και της παιδείας, καθώς και τον «κουμπαρά» από τον οποίο μπορούν να αντληθούν χρήματα ώστε μαζί με το πλεόνασμα της ανάπτυξης να συνδράμουν στη μεγαλύτερη ανακούφιση των πιο ευάλωτων. Σε τέτοιου είδους μέτρα ανήκουν οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με το υποχρεωτικό τεκμαρτό όριο εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει εξάλλου ήδη τη βούλησή του «να σπάσει αυγά» ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους που μπορεί να έχει η ΝΔ από μερίδα των ελεύθερων επαγγελματιών, αφήνοντας περιθώρια μόνο για σημειακές αλλαγές σχετικά με το μαχητό, αλλά όχι στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ρύθμισης. Ο ίδιος άλλωστε είχε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή της επανεκλογής του ότι θα συγκρουστεί με κάθε μορφής αναχρονισμό.

Αναγνωρίζοντας, δε, ότι οι πολίτες και δη οι πιο ευάλωτοι εξακολουθούν να πλήττονται από την επίμονη ακρίβεια στα τρόφιμα και ότι ο δρόμος της σύγκλισης της χώρας μας με την Ευρώπη έχει ακόμα δουλειά, θα καλέσει τα στελέχη της ΝΔ να μην εξωραΐζουν την πραγματικότητα, αλλά να μην επιτρέπουν και το μηδενισμό των σημαντικών κυβερνητικών παρεμβάσεων σε όλα τα μείζονα μέτωπα.

Η πρώτη γυναίκα Γραμματέας της ΝΔ

Το δικό της ειδικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση έχει και η αλλαγή σκυτάλης στην κρίσιμη θέση του Γραμματέα της Π.Ε της ΝΔ. Η τοποθέτηση για πρώτη φορά μίας γυναίκας σε αυτό το νευραλγικό πόστο για την παράταξη, αποδεικνύει σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εμπράκτως τη βούλησή του για την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας σε κρίσιμες πολιτικές θέσεις και ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη του στη νέα γενιά της ΝΔ. Στη νέα γενιά άλλωστε ανήκει και ο Παύλος Μαρινάκης, η θητεία του οποίου κρίνεται απ’ όλους εξαιρετικά επιτυχημένη. Ο ίδιος θα μπορέσει τώρα να αφοσιωθεί στο βαρύ έργο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ η ανάληψη καθηκόντων από τη Μαρία Συρεγγέλα θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του «μαραθωνίου» για τις ευρωεκλογές για τις οποίες καλείται να προετοιμάσει το κόμμα.

Η Μαρία Συρεγγέλα θεωρείται στέλεχος με «χιλιόμετρα» στο κόμμα, έχει πολλές συμπάθειες εντός της ΝΔ, ενώ έχει αποδείξει την εργατικότητα και τις ικανότητές της ως Γενική Γραμματέας Ισότητας και Υφυπουργός Εργασίας.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA