Μενού
Μητσοτάκης Νέα Υόρκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη. | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα (21/09) με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας με έμφαση στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των μισθών και την μείωση της ανεργίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της ενέργειας, καθώς η χώρα επιδιώκει να μετατραπεί και σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας.

«Γέφυρα η Ελλάδα»

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον ρόλο, που μπορεί να παίξει η Ελλάδα «ως μια σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία, γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρόμου Ασίας-Μέσης Ανατολής- Ευρώπης», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA