Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη συνάντηση που θα έχει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βίλνιους. 

«Πιστεύω ότι και οι δύο με μία ισχυρή λαϊκή εντολή μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως έχω πει πολλές φορές δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε ένα διαρκές κλίμα έντασης» είπε ο κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «έχουμε προφανώς σημαντικές διαφορές», ωστόσο «μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά και τον σεβασμό μας στο Διεθνές Δίκαιο, θα χαράξουμε έναν οδικό χάρτη ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τη σημαντικό γεωπολιτική μας διαφορά, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». 

«Έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις των δύο χωρών μας και ευελπιστώ και προσβλέπω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό το θετικό κλίμα, για να κάνουμε κάποια σημαντικά βήματα προόδου. Βήματα πρόοδο τα οποία προφανώς θα είναι προς όφελος και των δύο λαών μας» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλω να χαιρετίσω την επί της αρχής απόφαση της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν να δεχτεί στους κόλπους της Συμμαχίας τη Σουηδία και εύχομαι πολύ σύντομα και επίσημα η φίλη Σουηδία να αποτελέσει το 32ο μέλος της Συμμαχίας μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA