Μενού
nea aristera
Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Μετά τα «αποκαλυπτήρια» της ονομασίας και του λογότυπου της «Νέας Αριστεράς», το απόγευμα της Δευτέρας (04/12) σε εκδήλωση στο Σεράφειο, κατατέθηκε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, η επιστολή των «11» για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατέθεσαν στον Κωνσταντίνο Τασούλα την σχετική επιστολή.

Η δήλωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, θα αναγνωσθεί αύριο (05/12) στην ολομέλεια της Βουλής, πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Στο πλαίσιο της συζήτησης, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα ομιλήσουν ο κ. Χαρίτσης ως πρόεδρος της ΚΟ «Νέα Αριστερά», ο Δ. Τζανακόπουλος ως αγορητής, και ο Ευκλ. Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος.

Η Βουλή διαθέτει πλέον 9 κοινοβουλευτικές ομάδες, με τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται στην 7η θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ 3 έδρες καταλαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.

Οι στόχοι του νέου φορέα

«Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και τις ζωές μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν μας. Κάνουμε μία νέα αρχή για τη συνείδησή μας», είπε στη χθεσινή εκδήλωση η Έφη Ατχσιόγλου.

«Υπάρχουν δυνατότητες ανατροπής. Δεν κοιτάμε πίσω και δεν νοσταλγούμε παλιές καλές μέρες και έτοιμες λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε και να δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή», ανέφερε από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Την παρουσίαση του νέου φορέα έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος δήλωσε στην έναρξη της ομιλίας του, ότι βασικός τους στόχος είναι η άσκηση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.

Αισθανόμαστε ότι είμαστε μπροστά σε κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο. 

Και αυτό μας γεμίζει χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη: να σταθούμε αντάξιοι της προσδοκίας χιλιάδων πολιτών που ήδη αγκαλιάζουν το εγχείρημά μας για μια αριστερά της εποχής μας.

Το εγχείρημά μας όμως δεν είναι νοσταλγικό. Δεν μας ενδιαφέρει να γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου προς τα πίσω: στο 1968, στο 1991, στο 2012 ή στο 2015.  Θέλουμε κάτι νέο. 

Μια νέα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή αριστερά. Μια αριστερά αξιόπιστη, μαχητική, οραματική. Μια αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια. Μια αριστερά που δεν κρύβει τις προθέσεις της: βρισκόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. 

Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας εμπνέει ο στόχος του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα με ελευθερία και δημοκρατία. 

Σήμερα ξεκινάμε, με επίκεντρο την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, να διαμορφώνουμε ένα νέο εγχείρημα συλλογικής συμμετοχής και επιστροφής της πολιτικής στη ζωή των αριστερών και προοδευτικών πολιτών. 

Εκείνων που απέχουν και αδιαφορούν, εκείνων που νιώθουν  ότι η πολιτική δεν απαντά στις ζωτικές τους ανάγκες. 

Θέλουμε να κάνουμε πολιτική αλλιώς. Να ανακαλύψουμε νέους τρόπους οργάνωσης, να σκεφτούμε επινοητικά, να αντλήσουμε δύναμη και ιδέες από τη συμμετοχή αυτών που μέχρι χτες δεν ήταν μαζί μας. Με ενθουσιασμό, με κέφι και πάνω από όλα με την πεποίθηση ότι η πολιτική έχει σημασία.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA