Μενού
stefanos kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha για τις ραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε πως «εκλέχτηκα για την βούλησή μου να "σπάσω αυγά". Αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Σχολιάζοντας την δημιουργία της νέας ΚΟ των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ , είπε:

«Έχουν γίνει πολλά, έχουμε περάσει πολλά. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος να ενώσω τον προοδευτικό κόσμο που αισθάνεται αγχωμένος. Είναι η μόνη μου προτεραιτότητα. Με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό.

Έχω αναλογιστεί και τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των άλλων. Αναλογίζομαι και την πραγματικότητα όμως και τη συνάντηση που είχα με μία φιλόλογο με οπτική αναπηρία που ζει σε μία χώρα που δεν της δίνει τη δυνατότητα να ζήσει μία αυτόνομη ζωή. Αυτή είναι η ευθύνη μου. Τα άλλα θα τα κρίνει η ιστορία. ω γέγονε, γέγονε (σ.σ. για τις αποχωρήσεις). Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα των μελών όπως έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας. Τα μέλη να νιώθουν ότι είναι σε ένα κόμμα που τα αφουγκράζεται.

Υπάρχουν αποχωρήσεις αλλά και εισροές. Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα παραμείνει ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέρονται και δάνεια από τράπεζες. Το μόνο τέτοιο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα. Θα νοικοκυρέψουμε το κόμμα και θα προχωρήσουμε. Τα οικονομικά του κόμματός μας είναι καλύτερα από του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Περάσαμε μία διάσπαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου καιρού. Προφανώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αυτήν την εικόνα αλλά κάθε μέρα που περνά βελτιωνόμαστε και ανανεωνόμαστε».

 

Ο στόχος των Ευρωεκλογών

Μιλώντας για τον στόχο των Ευρωεκλογών, τόνισε πως αυτός είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μπροστά μας έχουμε ευρωεκλογές, που είναι μια χαλαρή ψήφος στην Ελλάδα. Εμείς στο πρόγραμμά μας θα εξηγήσουμε γιατί μία καλή ομάδα με προοδευτικό πρόσημο θα μπορέσει να προσφέρει. Σε μία Ευρώπη που η ακροδεξιά καλπάζει. Αυτό με γεμίζει με αίσθημα ευθύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει προοδευτική αντιπρόταση στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Πρώτος στόχος είναι να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα. Να του δείξουμε ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν με ανιδιοτέλεια. Να σεβαστούμε τον ψηφοφόρο. Αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα από ποτέ. Πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή. Αυτό εκφράζεται με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Είναι εθνική ανάγκη. 

Ένα ανοικτό, αξιοκρατικό κόμμα. Το άλλοθι του 41% να φύγει από πάνω μας επιτέλους.»

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, πέραν των Κώστα Αρβανίτη και Έλενας Κουντουρά, θα περάσουν από «προκριματικές διαδικασίες» με ψήφο των μελών του κόμματος.

«Αυτό είναι βάση του καταστατικού μας.Ευθύνη μου είναι να έχουν μία ισότιμη ευκαιρία να εξηγήσουν στον κόσμο για ποιο λόγο αυτή είναι η ομάδα που θα είναι η ομάδα του μέλλοντος στον ΣΥΡΙΖΑ. Να έχουμε ανθρώπους με ένσημα.

Θα σεβαστώ την απόφαση των συλλογικών οργάνων αλλά πάνω από όλα τη βάση του κόμματος, τα μέλη δηλαδή. Δεν θα τους προδώσω ποτέ, όπως είπα το βράδυ των εκλογών».

Κασσελάκης για Τσίπρα

«Με τον Αλέξη Τσίπρα έχω εξαιρετική σχέση. Είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρόεδρος του κόμματος χωρίς να σχολιάσει το γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα ο πρώην πρωθυπουργός, στα τεκταινόμενα στο κόμμα.

«Η αριστεία δεν είναι τα πτυχία. Αν ήταν έτσι, ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν άριστος. Αλλά δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη για τα Τέμπη, για τις φωτιές, για την ακρίβεια. Άριστος είναι ο πολίτης που προσφέρει στον τόπο του. Άριστοι είναι οι νοσηλευτές, οι πυροσβέστες» τόνισε ο κ. Κασσελάκης ερωτηθείς για τη θέση του περί αριστείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA