Μενού
nea-dimokratia
Νέα Δημοκρατία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Υπόμνημα ενάντια στη συμμετοχή του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις επικείμενες ευρωεκλογές κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση αντίστοιχου υπομνήματος από το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, έστειλε επιστολή προς την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου που είναι υπεύθυνο για την ανακήρυξη των συνδυασμών για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ζητώντας τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών».

Το υπόμνημα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία σήμερα στον Άρειο Πάγο συνοδεύεται από παράρτημα 200 σελίδων με στοιχεία, ενώ παρατίθενται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους το κυβερνών κόμμα ζητά τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, «το υπόμνημα ανταποκρίνεται στην ιστορική παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της ως του πολιτικού κόμματος που οικοδόμησε τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, συνέβαλε αποφασιστικά στη δικαστική δίωξη φαινομένων που έμπρακτα αντιστρατεύονται τη δημοκρατία και διαμόρφωσε το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης εγκληματικής οργάνωσης που συγκροτεί "κόμμα-κέλυφος" υπονομεύοντας τα θεμέλια της δημοκρατίας«. 

«Παρουσιάζει το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ανακήρυξη συνδυασμών και την εφαρμογή του από τη νομολογία, η οποία επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με το ισχύον Σύνταγμα», αναφέρουν τα στελέχη της ΝΔ και καταλήγουν:

«Αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος "Σπαρτιάτες" από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα. Συνοδεύεται από υποστηρικτικό υλικό τεκμηρίωσης έκτασης 200 σελίδων».

Υπενθυμίζεται ότι από την κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» αποχώρησαν οι Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημητροκάλλης και Διονύσης Βαλτογιάννης.

Επιπλέον, βουλευτές του κόμματος αντιμετωπίζουν δίωξη για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, μετά τις καταγγελίες του Προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί «Greek mafia» και εκβιασμών στο κόμμα.

Συγκεκριμένα, η δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη η οποία διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, αφορά 10 βουλευτές του κόμματος και τον ανεξάρτητο Χάρη Κατσιβαρδά.

Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης ενώ για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης διώκεται ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς. Ο τελευταίος, φέρεται να είναι σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και του Κασιδιάρη, τον οποίο επισκέπτονταν στις φυλακές ως ένας εκ των δηλωμένων δικηγόρων του.

Δείτε ολόκληρο το υπόμνημα της ΝΔ στο παρακάτω συνημμένο αρχείο:

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA