Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τοποθετήθηκε σχετικά με τον τραυματισμό της 16χρονης στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, απαντώντας στα όσα καταγγέλλονται περί υπαιτιότητας αστυνομικών.

Μιλώντας στο MEGA, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στις δύο έρευνες που διενεργούνται για την υπόθεση της 16χρονης, η μία από πλευράς αστυνομίας και η δεύτερη από τις εισαγγελικές Αρχές. 

«Τρέχουν δύο έρευνες. Πρώτον, η εσωτερική της αστυνομίας. Η θέση των αστυνομικών είναι ότι δεν είχαν την παραμικρή επαφή και εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης και αυτό προκύπτει και από μαρτυρίες, στοιχεία της δικογραφίας και όσα περιέγραψαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ» είπε, ειδικότερα, ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι ένστολοι «φώναξαν το ΕΚΑΒ, ήταν από πάνω της, βοήθησαν στην κατάσταση που βρήκαν». 

Ερωτώμενος σχετικά με τις δηλώσεις της γιατρού της ανήλικης, που στήριξε την καταγγελία της περί ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, ο ίδιος σημείωσε πως «την εξέτασε και ιατροδικαστής. Η γιατρός κατέθεσε την εκδοχή της κοπέλας».

Σημειώνεται πως η γιατρός που την εξέτασε είπε τα εξής: «Η ίδια προσωπικά μου ανέφερε ότι έχει ξυλοκοπηθεί από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, αυτή είναι η αλήθεια», ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της δήλωσε: «Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, και λαμβάνοντας υπόψη τη βαριά εγκεφαλική κάκωση, δηλαδή το κάταγμα στο ινιακό οστό, το επισκληρίδιο αιμάτωμα, τις εγκεφαλικές θλάσεις, είπαμε πως πρόκειται για ξυλοδαρμό, για γκλοπιές είπαμε συγκεκριμένα και το είπαμε πάρα πολλοί συνάδελφοι». 

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο και περί επίθεσης κατά των αστυνομικών δυνάμεων που επιχείρησαν να «περιθάλψουν» την 16χρονη.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη σε μία ειρηνική διαμαρτυρία. Οι άνδρες της αστυνομίας δέχθηκαν σκληρή επίθεση και όταν πήγαν πάνω από την 16χρονη για να την περιθάλψουν, σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζονται και δεν έχουν αμφισβητηθεί, δέχθηκαν δεύτερη επίθεση από την αντίθεση πλευρά, με ξύλα, με καδρόνια» ανέφερε, χαρακτηριστικά. 

«Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, πλην της εκδοχής που έδωσε η 16χρονη, για να είμαι δίκαιος -θα τα δει ο εισαγγελέας αυτά, είναι ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν καμία εμπλοκή στον τραυματισμό της».

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA