H αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού Πειραιά με την κεντρική Ευρώπη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Χρίστος Δήμας με τον νέο Πρέσβη της Κίνας, Fang Qiu.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Μεταφορών Δέσποινας Παληαρούτα, διαπιστώθηκε πως είναι κοινή πεποίθηση ότι το βάθος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών αποτελεί θεμέλιο για αγαστή συνεργασία στο παρόν και περαιτέρω ευόδωσή της στο μέλλον.

Ο κ. Δήμας καλωσόρισε τον νέο Κινέζο Πρέσβη στην Ελλάδα και του επεσήμανε ότι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά έως την κεντρική Ευρώπη, αλλά και γενικότερα η σιδηροδρομική σύνδεση των Ελληνικών λιμένων, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και πεδίο συνεργασίας με τις χώρες κατά μήκος της διαδρομής.
Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρέσβης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για σύνδεση του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο για τις εμπορευματικές μεταφορές και κάλεσε τον νέο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να επισκεφτεί την Κίνα στο προσεχές μέλλον για συναντήσεις με ομολόγους του.
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.