Για το Κυπριακό τοποθετήθηκε και σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλάισιο της επίσκεψής του στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της επετείου των 50 χρόνων απ΄πο την παράνομη εισβολή.
«Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 50 χρόνια κατοχής, με την Λευκωσία να παραμένει η μοναδική διαιρεμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», λέει με ανάρτηση στο Facebook o αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
«Επισκέφθηκα την Κύπρο για να αφουγκραστώ τον πόνο των οικογενειών των Αγνοούμενων, των Εκτοπισμένων, των Εγκλωβισμένων».
Κασσελάκης για Κυπριακό: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ»
Ο Στέφανος Κασσελάκης επεκτάθηκε: «Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, τον σύντροφο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Βασίλειο Πάλμα».
«Μοιράστηκα με όλους την αγωνία μου για το Κυπριακό, όπως έπραξαν και οι ίδιοι».
«Ξεχωριστή θέση στο μυαλό και στην καρδιά μου είχε η επίσκεψή μου στην Παγκύπρια Οργάνωση Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων. Πώς μπορεί κανείς να συναισθανθεί τον πόνο των ανθρώπων που επί 50 χρόνια προσπαθούν να μάθουν την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων;».
«Το μόνο που μπορώ να τους υποσχεθώ είναι ότι θα πράξω ό,τι περνάει από το χέρι μου, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να ανακουφιστούν οι ίδιες οι οικογένειες, να δικαιωθούν οι ψυχές των αγνοουμένων», πρόσθεσε.
«Και φυσικά, νιώθω υπερήφανος που επισκέφθηκα μαζί με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη, την ΕΛΔΥΚ και είδα από κοντά τον ζήλο και την αυταπάρνηση με την οποία φυλάσσουν Θερμοπύλες».
Τόνισε επίσης πως «Δεσμεύομαι στον κυπριακό λαό ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με την ίδια θέρμη μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό. Στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με επανεκκίνηση από το σημείο που διακόπηκαν οι συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά το 2017».
«Στόχος μας, μία λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».
«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ».
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.