Μενού
gerapetritis
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

 

Στη Ραμάλα θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη (16/11), ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα έχει σημαντικές διμερείς επαφές.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Riyad al-Maliki και θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Mohammad Shtayyeh.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επεσήμανε πως πρόκειται για μία «επίσκεψη που έχει νόημα να αναζητήσει διεξόδους» σχετικά και με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι, επειδή έχουμε σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο, μας σέβονται όλες οι πλευρές» συμπλήρωσε και επεσήμανε πως «θα δουλέψουμε όλες τις δυνατές λύσεις» για τους διαδρόμους αυτούς. 

Ερωτώμενος εάν η Ελλάδα τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων όσον αφορά στη Γάζα, επεσήμανε πως η χώρα μας έχει «πάρα πολύ συγκεκριμένη πολιτική, που στηρίζεται στο δίκαιο». 

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η Ελλάδα είναι κατά της τρομοκρατίας και οποιαδήποτε μορφής βίας, αλλά είμαστε υπέρ του ανθρωπισμού» είπε, ενώ σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε πως παρότι το Ισραήλ έχει το «δικαίωμα άμυνας, είναι απέναντι σε εικόνες, που χρίζουν άμεσης διαχείρισης». 

Καταλήγοντας ζήτησε «να διακρίνουμε παλαιστινιακό λαό από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA