Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στα Τίρανα, την Πέμπτη.
Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη:
«Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή, Μακαριώτατε, για εμένα, ως εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, να βρίσκομαι σήμερα στην Αρχιεπισκοπή και να έχω την ιδιαίτερη τιμή να σας γνωρίσω προσωπικά.
Το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει, αρχικώς, το ποιμαντικό σας και στη συνέχεια, το έργο σας στην Αλβανία, στην Αρχιεπισκοπή, τα τελευταία 32 χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντικό, και νομίζω αποτυπώνει ακριβώς αυτό το οποίο όλοι αισθανόμαστε, ένα έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλα τα επίπεδα.
Οι γέφυρες που μας ενώνουν, η Ορθοδοξία που είναι η κοινή μας πολιτισμική καταγωγή, νομίζω στο πρόσωπό σας βρίσκει τον πιο γνήσιο και σημαντικό εκφραστή.
Θέλω να σας εκφράσω όχι μόνο την εμπιστοσύνη της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και την απόλυτη στήριξη στο έργο σας και σε εσάς, να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια ζέση να προσφέρετε ανιδιοτελώς, έτσι ώστε το ορθόδοξο ποίμνιο να έχει πάντοτε τον πνευματικό του ηγέτη».
- Ένας «στρατός» από χταπόδια: Γιατί η Ιταλία απελευθέρωσε 130.000 στη Μεσόγειο
- Τουρισμός για όλους 2026: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της α' φάσης - Voucher έως 600€
- Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο παγετώνας καταρρέει στο Νεπάλ: Στους 579 οι νεκροί
- Μητσοτάκης: «Κατώτατος μισθός πάνω από 950 ευρώ πριν τις εκλογές - Η ΝΔ εγγυάται σταθερότητα και προκοπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.