Μενού
Διονύσης Τεμπονέρας
Διονύσης Τεμπονέρας | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου δεν έχει πάρει θέση και κρατάει μια στάση αδιαφορίας για την αυριανή εκδήλωση με την παρουσία Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστουδουλάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο τούς προέτρεψε να μην ακούνε την ηχορύπανση. Με αυτό τον τρόπο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να υποβαθμίσει τις οποίες προτάσεις είναι στο τραπέζι για συνεργασίες με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, χωρίς τη συναίνεση της ηγεσίας τους.

Την ίδια ώρα, ο Διονύσης Τεμπονέρας, που έχει συγκεντρώσει τα πυρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία του αναφορικά με την εκδήλωση: «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος;», σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» δηλώνει παρών για την επόμενη ήμερες των ευρωεκλογών. Μπορεί να απέφυγε να προσδιορίσει ένα ποσοστό που πρέπει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Ιουνίου, ωστόσο θέτει τον πήχη στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης, σημειώνοντας «τουλάχιστον δεύτερο, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει με καλύτερους όρους την επάνοδο στη διακυβέρνηση του τόπου».  

Μάλιστα, απαντώντας στις αιχμές που δέχτηκε για την αυριανή εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα μόλις δέκα ημέρες πριν το Συνέδριο του κόμματος, έστρεψε τα βέλη του κατά του Στέφανου Κασσελάκη για την αντιπολιτευτική πολιτική που ακολουθεί τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε τεκμηριωμένο, κατανοητό λόγο, αξιοπιστία και σαφείς θέσεις απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού». Εν τω μεταξύ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε πως πρόκειται για «πρωτοβουλία Τεμπονέρα» σημειώνοντας πως την εκδήλωση διοργανώνει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Και αυτό γιατί οι αναταράξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν την εκδήλωση. Άλλωστε, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις η παρουσία του Μανώλη Χριστουδουλάκη, που με συνεντεύξεις του επιχειρεί να ρίξει τους τόνους. Είναι, άλλωστε, έκδηλη η δυσαρέσκεια κορυφαίων στελεχών για την απόφαση του να δώσει το παρών, σε μια στιγμή, μάλιστα, που το ΠΑΣΟΚ κερδίζει δυνάμεις.

Ο κ.Χριστοδουλάκης, με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», ξεκαθάρισε πως είναι απόλυτα πιστός στον Νίκο Ανδρουλάκη και πως στην εκδήλωση κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του κόμματος που ανήκει, ενώ δήλωσε ότι είναι «αταλάντευτα στρατευμένος στην προσπάθεια της παράταξης να ανακτήσει τους χαμένους της συσχετισμούς και την κυβερνητική προοπτική». Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας «προσέρχομαι στην εκδήλωση αυτή με την αυτοπεποίθηση των ιδεών της σοσιαλδημοκρατίας και την περηφάνια και ευθύνη που νιώθω ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ».

Πάντως, ενδιαφέρον θα έχει και το ποιοι θα βρεθούν στην αυριανή εκδήλωση. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όσο και αν υποβαθμίζουν αυτή τη συνάντηση μελών των κομμάτων τους, θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο αύριο το απόγευμα στο Θέατρο «Άλφα».

Θα καταγράψουν παρουσίες αλλά και απουσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βρεθούν πρώην βουλευτές, 40-50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Θετικός να δώσει το παρών εμφανίζεται και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννης Δραγάσακης. 

Σε προσυνεδριακούς ρυθμούς

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πλευρά του, έχει στραμμένη την προσοχή του στο Συνέδριο του κόμματος. Στην τελική ευθεία, λοιπόν, σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα όσων μετέχουν στο think tank του ΣΥΡΙΖΑ για την Έρευνα. Πρόσωπα νέα, με επιστημονική κατάρτιση, μένοντας πιστός στην αδιαμεσολάβητη επαφή του με τους πολίτες και δίνοντας ευκαιρίες σε όσους θέλουν να προσφέρουν ενεργά στην πολιτική γραμμή της Κουμουνδούρου.

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναχωρήσει και για τη Ρόδο προκειμένου αύριο το πρωί να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο του υφυπουργού και βουλευτή του κόμματος, Νεκτάριου Σαντορινιού, για να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το μεσημέρι και να κλιμακώσει τις επαφές του για την προετοιμασία του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA