Μενού
mitsotakis solts.jpg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Όλαφ Σολτς. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Βερολίνο και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το απόγευμα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του CDU Friedrich Merz, στο Ίδρυμα Konrad Adenauer.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση με τον κ. Merz, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος.

Την Τρίτη, στις 11:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στην Καγκελαρία. «Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο», τόνισε χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το Mega, εκτός από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας, τα ζητήματα που θα συζητήσουν οι Μητσοτάκης και Σολτς θα αφορούν τις εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ, τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για τον οποίο Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν ζητήσει αύξηση των κονδυλίων, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, καθώς και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό.

Μητσοτάκης: Ο καθιερωμένος απολογισμός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανάρτησή του στο διαδίκτυο με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρεται στο άνοιγμα της πλατφόρμας για το Youth Pass, στην αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στα εγκαίνια μιας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων, στους νέους, έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ, στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στην πρόοδο στη μάχη κατά της ακρίβειας, στην αρωγή στους πλημμυροπαθείς και στο πρόγραμμα ελέγχου των δημοσίων υποδομών στη χώρα μας.

«Είναι τώρα πάνω από ένας χρόνος που συναντιόμαστε εδώ σχεδόν κάθε Κυριακή. Όταν ξεκίνησα αυτό το «πείραμα» (έτσι το σκεφτόμουν στην αρχή), με είχε ενθαρρύνει πολύ το γεγονός ότι, παρά το μέγεθος του κειμένου, η ανάρτηση αυτή είχε ανταπόκριση. Δεν σας αποθάρρυνε ότι είναι μακροσκελής, ούτε ότι έχει μεγάλο εύρος θεματολογίας -που αρκετές φορές ίσως και να μην σας αφορά άμεσα. Και θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε έτσι την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας το αποτέλεσμα της δουλειάς και της πολιτικής μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA