Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής για την παραπομπή του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή στο δικαστικό συμβούλιο, για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των Τεμπών και κατόπιν ψηφοφορίας, εγκρίθηκε η παραπομπή του.
Σημειώνεται ότι από τη συζήτηση αποχώρησαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και ΝΙΚΗ.
Την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή στο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αποφάσισε η Ολομέλεια με 157 «ναι».
Έξι βουλευτές ψήφισαν «κατά», ενώ εντοπίστηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Συνολικά, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 164 βουλευτές.
Διαβάστε επίσης: Νέο επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου στη Βουλή - «Μέτωπο» και με τη Γεροβασίλη
To δικαστικό συμβούλιο θα διερευνήσει τη βασιμότητα ή μη της κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος, κάτι που το είχε ζητήσει και ο ίδιος o πρώην υπουργός με υπόμνημά του προς την Προανακριτική Επιτροπή.
Στην ψηφοφορία παρέμειναν μόνο δύο κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και η Πλεύση Ελευθερίας, καθώς έχουν αποχωρήσει νωρίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι βάσει της δικογραφίας δεν προκύπτει ποινική ευθύνη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν μεθόδευση από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε η ψηφοφορία. Με τη μυστική ψηφοφορία με κάλπη, έκλεισε και ο κύκλος διερεύνησης της υπόθεσης των Τεμπών από τη Βουλή.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Η Προανακριτική Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και μπορεί να αναθέσει ειδικότερες έρευνες πάνω στο επίμαχο αντικείμενο σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών.