Μενού
gerapetritis
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο Κίεβο για τη συνάντηση υπουργών εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ βρίσκεται σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης της ΕΕ προς την Ουκρανία», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ συναντώνται σήμερα σε ειδική σύνοδο με τον Ουκρανό ομόλογό τους. Όμως αντί να μεταβεί ο Ντμίτρο Κουλέμπα στις Βρυξέλλες ή να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα συνεδριάσουν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Εντός της ΕΕ»

«Συγκαλώ σήμερα τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο Κίεβο για την πρώτη εκτός ΕΕ συνάντηση και των 27 κρατών μελών. Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός της ΕΕ», ανέφερε ο Μπορέλ σε σχετική του ανάρτηση.

Στις κοινές του δηλώσεις με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, ο Μπορέλ σημείωσε την δέσμευση των 27 κρατών-μελών και της ΕΕ να συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ουκρανία.

«Άτυπη συνάντηση»

Ανέφερε επίσης ότι το συμβούλιο που λαμβάνει χώρα στο Κίεβο δε θα έχει συμπεράσματα και σαφείς αποφάσεις καθώς πρόκειται για άτυπη συνάντηση των 27, ωστόσο θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τον πόλεμο και την στήριξη της Ουκρανίας.

«Αυτός ο πόλεμος έχει βαθιές συνέπειες σε όλο τον κόσμο, αλλά για εμάς τους Ευρωπαίους είναι υπαρξιακή απειλή», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια συνάντηση εκπροσώπων και των 27 κρατών της ΕΕ εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA