Σε άριστο κλίμα έγινε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η συνάντηση κράτησε μία ώρα. Οι δύο πολιτικοί άντρες γνωρίζονται από το 1977, όταν ο Πρόεδρος ήταν πρωτοετής και ο πρώην Πρωθυπουργός, τελειόφοιτος της Νομικής Αθηνών.
Η γνωριμία τους έγινε σε εκδήλωση της Κυπριακής πρεσβείας για την απελευθέρωση του Αχιλλέα Κυπριανού, γιου του προέδρου της Κύπρου, Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος είχε απαχθεί, ενώ ήταν συμφοιτητής τους στην Νομική.
Ο Κωνταντίνος Τασούλας είχε υπηρετήσει στην κυβέρνηση Καραμανλή ως υφυπουργός Άμυνας την περίοδο 2007-2009.

Ο λόγος της συνάντησης Τασούλα - Καραμανλή
Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα. Μίλησαν για τη ρευστότητα που υπάρχει στις διεθνείς εξελίξεις καθώς και για τα συμβαίνοντα στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας.
Το ενδιαφέρον και των δύο για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό είναι σταθερό και δεδομένο, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τα εθνικά μας θέματα.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας να δρομολογήσει συναντήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο με σημαίνουσες προσωπικότητες του δημοσίου βίου, ανάμεσα στις οποίες οι πρώην πρωθυπουργοί κατέχουν αυτονοήτως κορυφαία θέση.
Ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου και θα ακολουθήσει πρόσκληση του Προέδρου και στους επόμενους πρώην πρωθυπουργούς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που η εθνική ομοψυχία, η σταθερότητα και η ενότητα είναι αξίες που πρέπει να διαφυλάσσονται και να υποστηρίζονται από όλους τους παράγοντες του δημοσίου βίου και στο πλαίσιο αυτό έχει σημασία η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων.
- Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι «μπαίνει» στο καλάθι
- Η «Νάντια» του American Pie άνοιξε OnlyFans - «Ήρθε η ώρα να μάθετε»
- Η ανάρτηση Μπιμπίλα για τον θάνατο του Ληναίου: Εξηγεί γιατί ανακοινώθηκε 4 μέρες μετά
- Κεφαλονιά: Λύνει τη σιωπή του ο 23χρονος φίλος της Μυρτώς - «Θα συνευρισκόμασταν ερωτικά όλοι μαζί»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.