Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης - Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης - Βολοντίμιρ Ζελένσκι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η άφιξη του πάντως κρατήθηκε απόλυτο μυστικό από το κυβερνητικό επιτελείο και μάλιστα με μια θαυμαστή σύμπνοια μεταξύ των μελών του, για λόγους ασφαλείας. Έτσι, η άφιξη του κ. Ζελένσκι ανακοινώθηκε μόλις το αεροσκάφος του πάτησε το έδαφος της Αθήνας και ο ίδιος ξεκίνησε τη διαδικασία αποβίβασης, για να επιβιβαστεί στην αυτοκινητοπομπή που θα τον μετέφερε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από το αεροδρόμιο ως την άφιξη του, ο κ. Ζελένσκι χρειάστηκε περίπου 25 λεπτά.

Ο χαιρετισμός στα Ελληνικά

Διόλου άσχημα δεν είναι τα ελληνικά του Ουκρανού μουσαφίρη μας, ο οποίος τα επιστρατεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το έκανε χθες (21/08) στη συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ και στο Προεδρικό Μέγαρο βρήκε την ευκαιρία να χαιρετήσει στα ελληνικά τους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών για να καλύψουν τη συνάντηση.

Σημειωτέον, για την κ. Σακελλαρόπουλου είναι η δεύτερη συνάντηση με τον κ. Ζελένσκι, με δεδομένο ότι είχε μεταβεί προ μηνών στο Κίεβο.

Το νέο πακέτο στην Ουκρανία

Να πάμε και στην ταμπακιέρα της συνάντησης, πάντως, και πέρα από την ουκρανική αναγνώριση ότι η Ελλάδα έχει στηρίξει τη χώρα τους χωρίς αστερίσκους από την αρχή.

Η Ελλάδα προφανώς και θα δώσει κάποια επιπρόσθετα οπλικά συστήματα το επόμενο διάστημα στη χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν θα δώσουμε F-16, όπως δίνουν άλλες χώρες, αλλά ορισμένα τεθωρακισμένα και μερικά πυροβόλα προβλέπονται.

athina-synantisi
Οικογενειακή φωτογραφία μετά τη Διακήρυξη των Αθηνών
| Eurokinissi

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι σκοπεύουμε να δώσουμε από υλικό που είναι σοκαρισμένο και όχι από μάχιμο υλικό, αν και οι Ουκρανοί ενδιαφέρονται και γι’ αυτό. 

Μεσογειακό μενού

Για μια ακόμη φορά, το μενού στο βαλκανικό δείπνο του Μεγάρου Μαξίμου χθες ήταν ελαφρύ και προσαρμοσμένο στα γούστα όλων των παρισταμένων, με δεδομένο π.χ. ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν τρώει κρέας.

zelenski sakelaropoulou
Συνάντηση Ζελένσκι - Σακελλαροπούλου | Eurokinissi

Το Μαξίμου σέρβιρε ψάρι για τους υψηλούς προσκεκλημένους και σαλάτα με κολοκύθι, το οποίο συνόδευαν ελληνικά κρασιά, με δεδομένο ότι το πρωθυπουργικό γραφείο προωθεί τις ελληνικές ετικέτες. 

Συναγερμός για τον Έβρο

Αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ήταν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, είχαν μια διαφορετική ανησυχία: την κατάσταση στον Έβρο, η οποία εξελισσόταν εφιαλτικά, όταν ενοποιήθηκαν τα δύο πύρινα μέτωπα, αυτό πέριξ της Αλεξανδρούπολης και το νέο που ξεκίνησε στο δάσος της Δαδιάς, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά νωρίς το βράδυ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη παρακολουθούσαν την εξέλιξη από τη real time ενημέρωση στα κινητά τους, ενώ μένει να φανεί αν σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής. 

Ζόρια για τον Ζαχαριάδη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δύσκολη φάση, αλλά αυτό που συμβαίνει σε όσους έχουν αποφασίσει να μπλέξουν με την αυτοδιοίκηση είναι άνω ποταμών. Την ώρα που ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ανακοινώσει το πλήρες ψηφοδέλτιο του και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας έχει επίσης ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα που τον στηρίζουν, αλλά και υποψηφίους, ο Κώστας Ζαχαριάδης ψάχνει…με το κιάλι.

Βλέπει στελέχη της Ανοιχτής Πόλης, κάποιοι εκ των οποίων θα είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο του, πλην όμως δεν βρίσκει πάτημα για να έρθουν κοντά του ενδιαφερόμενοι για την Αθήνα.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA